Türk ırkçılarına Sosyal Demokrat destek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avusturya'nın Sosyal Demokrat Partili Linz Belediye Başkanı Klaus Luger, Avrasya adlı Türk ırkçısı derneğine yardımda ısrar ediyor. Avrasya adlı dernek bir üyelerinin toplama kampında bozkurt işareti yapması ile kentin uyum konseyinden atılsada belediye başkanının desteğini almaya devam ediyor. 

Mauthausen'deki Toplama Kampında (KZ) Türk ırkçısı Avrasya derneği üyesi bir kişinin bozkurt işareti yapmasının medyaya yansıması sonrası Belediye Başkanı Klaus Luger tarafından kentin uyum konseyinden atılan faşistler yardım almaya devam ediyor. Linz Belediyesi bu faşist derneğe verilen yardımları kesmek zorunda kalırken faaliyet alanını da sınırlamak zorunda kalmıştı. 
Resmi açıklamalar böyle iken Volksblatt gazetesi, Avrasya adlı Türk ırkçı derneğinin Linz'deki Goetheschule adlı bir devlet okulunun spor salonunu tatil partisi için kullandığını ifşa etti. Okul Müdiresi Michaela Kainmüller'in organizasyondan haberi olmaması el altından yapılan işlerin boyutunu gözler önüne serdi. Haberde yapılan organizasyonun Belediye izin ile gerçekleştirildiği bilgisi bulunuyor. Yani belediye kendi resmi kararını ihlal ederek Türk ırkçılarının bir okul salonunda parti yapmasına izin vermiş. Okulun Müdiresi Kainmüller, Volksblatt gazetesine yaptığı açıklamada, "Okuldaki bu tür etkinliklerden hoşnut değilim" diyor. 
Avrasya derneğinin Türk ırkçısı olduğu tescillenmiş olmasına rağmen, üyeleri kamuya açık ortamlarda korkmadan ve yasakları hiçe sayarak bozkurt işareti yapmaya devam ediyor. Bu dernek aynı zamanda “Avusturya Türk Federasyonu (ATF) aldı ırkçı yapılanma merkezine bağlı.
Avusturyalılar şimdi yasaklı işaretleri yapan ve birçok nefret suçunun odağı haline gelmiş bu ideolojinin nasıl Linz Belediyesinin izniyle bir okulda parti yapabildiğini tartışıyor. LINZ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.