Türk kimlikli insanlık düşmanı

Dünya Haberleri —

Osama Almasri Najeem Habish

Osama Almasri Najeem Habish

  • Cinayet, işkence, tecavüz ve insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı UCM tarafından ‘savaş suçlusu’ olarak aranan Osama Almasri Najeem Habish’in Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. 

19 Ocak’ta İtalya’da yakalanan ancak jet hızıyla Libya’ya sınır dışı edilen Osama Almasri Najeem Habish, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Libya’daki Mitiga ve Trablus cezaevlerinde işkence, insanlığa karşı suçlar ve göçmen kaçakçılığı suçlarından aranıyor. Evrensel Gazetesi’nden Özlem Temena’nın özel haberinde, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Birinci Ön Yargılama Dairesi’nin 18 Ocak 2025’te Habish hakkında tutuklama emri yayınladığı belirtiliyor.

UCM tarafından yapılan açıklamada, Türk vatandaşlığı da bulunan Habish’in, kişisel onura yönelik saldırılar, zalimce muamele, işkence, tecavüz ve cinsel şiddet, cinayet, hukuksuz hapis cezası ve dini ya da ideolojik nedenlerle zulüm suçlarından yargılanması gerektiği vurgulanıyor.

Kırmızı bülten ona işlememiş

INTERPOL’ün kırmızı bültenle aradığı Osama Almasri Najeem Habish, 19 Ocak 2025’te İtalya’nın Torino kentinde yakalandı. Ancak Türk ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan savaş suçlusu, hakkında hiçbir işlem yapılmadan Libya’ya sınır dışı edildi.

İtalya’daki tutuklama belgelerine göre, Habish yakalandığında üzerinde Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşlıklarını gösteren kimlikler, Türkiye merkezli Al-Asale Al-Dahabiye 1 ve Al-Asale Al-Dahabiye 2 şirketlerine ait kartvizitler, banka kartları ve sürücü belgeleri bulundu.

Ayrıca, Ziraat Bankası ve Kuveyt Türk Bankası, Habish’in taşıdığı Visa kartlarını veren bankalar arasında yer alıyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.