Türk saldırganlığına sessiz kalmayın

  • Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin saldırılarının, Suriye krizini derinleştirdiğini ve DAİŞ’in geri dönüşüne zemin hazırladığını söyledi.

 

Özerk Yönetim, Türk devletinin son saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin, işgal projesini genişletmek amacıyla saldırılarını arttırdığı belirtilen açıklamada, uluslararası bütün anlaşmaları ve değerleri ihlal ettiğinin altı çizildi. Türk devletinin Minbic, Til Temir ve Qamişlo’ya dönük saldırılarıyla aynı zamanda DAİŞ’e bir daha dönüş imkânı sağlamak istediği vurgulanan açıklamada, ”Uluslararası hukuk kurumlarına, Uluslararası Koalisyon’a ve bölgede garantör güç olan Rusya’ya, Türk devletinin bilinçli saldırılarına karşı derhal tutum alması çağrısı yapıyoruz” dednildi.

Bu saldırıların, Suriye krizini derinleştirdiği, işgal projelerini ilerlettiği ve bölgeyi parçalamaya doğru götürdüğü hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Öte yandan bu saldırılar DAİŞ’in bölgesel ve uluslararası alana dönüşünün tehdididir. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ’e geri dönüş zemini hazırlamaya çalışıyor. Saldırılar aynı zamanda Suriye’nin birliğine karşı da yapılmaktadır. Şam hükümetinin, Suriye’nin egemenliğine dönük olan bu saldırılara karşı tutumunu netleştirmesini gerekir. Halkımıza yönelik yapılan saldırılara karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğimize, halkımızın güvenliğini ve kazanımlarını bütün gücümüzle koruyacağımıza söz veriyoruz.”  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.