Türk saldırıları sürüyor

  • Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

 

Türk ordusunun özellikle sivil yerleşim bölgelerini ve savaş cephesindeki köyleri hedef aldığını kaydeden QSD, "Saldırılar sonucunda siviller şehit düşüyor, böylece yurttaşların malları ve mülkleri büyük zarar görüyor" dedi. QSD'nin Girê Spî ile Eyn Îsa’ya yönelik saldırılara karşılık verdiği sırada üç savaşçının şehit düştüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türk devleti, işgal ettiği bölgeleri özellikle DAİŞ çetebaşları için güvenli bölgeye dönüştürdükten sonra ABD ve Rusya ile imzaladığı ateşkes anlaşmasının tek bir maddesine ilk günden beri uymadı. İşgal alanlarını genişletmek için her türlü silah ve füzeyle bölgelerimizi hedef aldı. İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının büyük sorumluluğu ateşkes anlaşması yapan garantör devletlerin omuzundadır. Şehit ailelerine ve bütün halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin intikamın alana, işgal altındaki bölgeleri kurtarana ve zaferi sağlayana kadar şehitlerin izinde gideceğimiz sözünü veriyoruz.”

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle: (Serdar / Serdar Cuma Herco / Cerablus), Qurşin (Mihemed Şakir Hemê / Kobanê) ve Hemed (Hemed Xalid El-Elac / Reqa)

İç Güvenlik'e SİHA'yla suikast

Kuzey- Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’da bir aracı hedef aldığı SİHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İşgalci Türk devletinin Eyn Îsa’daki bombardımanı sonucu 4 üyemiz şehit düştü. Uluslararası toplumun bölgelerimize dönük saldırılara sessiz kalmasından dolayı Türk devleti saldırılarına devam ediyor. SİHA’laar bu sabah Eyn Îsa’da görevleri başında olan güçlerimizi hedef aldı. Saldırıda Beşar Mihemed Elî Bozan, Cîhan Mihemed Mistefa, Sara Mihemed El-Hisên ve Selma Elî Mistefa adlı üyelerimiz şehit düştü. Bu saldırı halkımızı savunma görevimizi engellemeyecek. Bunun için büyük fedakarlıklar yapacağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.