Türk tarafı da acı çekmeli

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt

  •  Halka ve özellikle gençlere seslenen Amed Malazgirt, "Kim bu işgalci Türk devletine zarar verebiliyorsa, kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Kürt gençleri gerillanın yükünü azaltmalı" dedi. 
  •  Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, Türk devlet elemanlarının yakınlarının acı çekmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi. 

Kürt gerillasının, Kürdistan'ın evlatlarının ne olursa olsun boyun eğmeyeceğini, diz çökmeyececeğini; ölüm olacaksa da Kürt ve Kürdistan için onurlu bir ölüm olacağını söyleyen Amed Malazgirt, şununun altını çizdi: "Kürt ve Kürdistanlıyım diyen herkesin birlik olmalı ve işgale karşı durmalıdır. Sonuç ne olursa olsun kazanan PKK gerillası, Kürt ve Kürdistan halkı olacaktır." 

Dengê Welat radyosuna konuşan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, NATO ve Avrupa devletlerinden yeniden saldırı onayı alan Türk devletinin, üç günlük yoğunhava saldırılarının ardından 17 Nisan'da birçok alana asker indirmek istediğini, ancak gerillanın müdahale ettiğini hatırlattı. Sadece birkaç alana asker indirebildiğini kaydeden Malazgirt, şöyle devam etti: "Düşman, Şêladizê hattında Kurêjahro alanına askerlerini indirdi.  Buna da ihanetçi ve iş birlikçi güçler öncülük etti. Şu an Kurêjahro alanında, Çiyayê Reş, Şikefta Birîndara Karker, Avaşîn, Küçük Cîlo, Werxelê hattında büyük bir savaş veriliyor. Düşman stratejik birkaç tepeyi kontrol altına almak istiyor, gerilla da buna karşı gece gündüz büyük bir fedakarlıkla direniyor. Gerilla, 8 gündür düşmanın amacına ulaşmaması için amansız bir mücadele veriyor." 

HPG'nin paylaştığı bilançoya dikkat çeken Malazgirt, "Halkımız çok büyük bir savaşın yürütüldüğünü ve düşmanın da ciddi darbeler yediğini bilmelidir. Sonuç almak isteyen düşman, yasak ve kimyasal silahlara başvuruyor; stratejik alanlarda direnen arkadaşlarımıza karşı zehirli gazlar kullanıyor" dedi.

NATO'nun şımarık üyesi

Türk devletinin elindeki kimyasal silahları başka bir devlete karşı kullansaydı tüm dünyanın ayağa kalkmış olacağını belirten Malazgirt, şöyle devam etti: "Fakat Türk devleti, NATO'nun şımarık üyesidir ve konum olarak bazı avantajları var. PKK'yi yok etmek için her ülkeye taviz veriyor. Bundan dolayı başta Avrupa devletleri ve bölgesel güçler, kimyasal silah kullanımına göz yumuyor."

Bakur öncülük etmelidir

Dolayısıyla Kürdistan halkının evlatlarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Malazgirt, şunları söyledi: "Dört parça Kürdistan halkı çok iyi bilsin ki; şu an Zap, Avaşîn alanlarında yürütülen savaş Ukrayna'daki savaştan daha büyüktür. Çünkü Türk devleti hiç kimseyi dinlemiyor, ne kadar yasak, kimyasal silah varsa kullanıyor. Gerillanın ihtiyacı halkın bu davaya sahip çıkmasıdır. Özellikle Bakur ve Amed, halkı Kürdistan'ın her parçasına öncülük etmelidir. 

Türk devleti acı çekmeli

Düşman hem bu halkın evlatlarını şehit ediyor, hem onu 'terörist' olarak yaftalıyor hem de 'Türk-Kürt kardeştir' diyor. Bu nasıl bir iştir? Türk devletinin de acı çekmesi lazım. Bu Türklerin kız kardeşleri ve anneleri de acı çekmelidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı; yakmadan öldürmeye, kim bu işgalci Türk devletine zarar verebiliyorsa, kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Onların da yüreği yansın. Kürt gençleri gerillanın yükünü azaltmalı.

Kürt gerillası diz çökmez

Kürt gerillası, Kürdistan'ın evlatları da ne olursa olsun boyun eğmeyecektir, diz çökmeyecektir, ölüm olacaksa da Kürt ve Kürdistan için onurlu bir ölüm olacaktır. Kürt ve Kürdistanlıyım diyen herkes birlik olmalı ve işgale karşı durmalıdır. 

Kazanan Kürdistan olacak

Sonuç ne olursa olsun, bazı ağır bedeller de ödeyeceğiz -ki şimdi de ödüyoruz- kazanan PKK gerillası, Kürt ve Kürdistan halkı olacaktır.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.