Türkiye, artık çürüyen bir toplumdur

KCK - MUSTAFA KARASU

KCK - MUSTAFA KARASU

  • PKK Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Karasu, Kürt soykırımına sessiz kalan Türkiye toplumunun kirlendiğini, vicdansızlaştığını, ahlaken çöktüğünü belirterek, “Türkiye, böyle çürüyen bir toplumdur. Ahlakını, vicdanını kaybetmiştir” dedi.

Türkiye'de yok edilmek istenen Kürt’e her türlü hakaretin ve zulmün, Türk halkının gözü önünde yapıldığını; Kürtlerin yok etmenin normalleştirildiğini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Karasu, şunların altını çizdi: “İşte böyle bir toplum çürür. Vicdan, ahlak, insanlık duygusu ortadan kalkar, çünkü her türlü zülme göz yumuyor, sessiz kalıyor. Ahlakın, vicdanın olmadığı bir toplumda her türlü kötülük gelir. Türkiye toplumunun şu anda çürümüşlüğünün nedeni, Kürtler üzerinde uygulanan soykırım politikasıdır. Bin yıldır birlikte yaşadığı Kürtlerin cenazelerine, mezarlarına, tutsaklarına nasıl davranılıyor? Bunlara sessiz kalan bir toplum, kirlenir, vicdansızlaşır, ahlaken çöker. Öyle bir yerde de her türlü çirkinlik ortaya çıkar.”

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Karasu, Medya Haber TV’nin ‘Özel Program’ına konuk oldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin 24 yıldır sürdüğünü belirterek, "Bir halkın önderi açısından büyük bir zamandır. 24 yıl zindanda kalmak, aslında bu mücadelenin de karakterini ortaya koyuyor. Bu mücadelenin ne kadar sert ve keskin olduğunu gösteriyor" dedi. Bu ağır tecridin, aslında bir soykırım politikası, soykırım yaklaşımı; Kürt’ü yok etme politikasının, İmralı'daki uygulanma biçimi olduğunu kaydeden Karasu, şunları söyledi: "Kürtlerin üzerinde uygulanan politika, herhangi bir baskı ve zulüm değildir. Kürtler üzerinde bir soykırım politikası uygulandığını herkesin görmesi lazım. Böyle anlamadan kimse doğru politika üretemez. Özellikle Kürtlerin, kendisine ‘Kürt’ diyen herkesin, Önder Apo üzerindeki politikanın bir soykırım politikası olduğunu görmesi gerekiyor. Bu, bir Kürt soykırım politikasıdır.

Sahiplenmeyen kişi, Kürtlükten vazgeçmiştir

Eğer bu Kürt soykırım politikası ise o zaman nasıl yaklaşılacak? Önderliğe sahip çıkılacak. Önderliğe sahip çıkmamak, Kürt soykırımına kafa uzatmak, soykırım bıçağın altında sessiz kalmaktır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, söylemek gerekiyor; artık Önder Apo'yu sahiplenmeyen Kürt, soykırımı kabul etmiş Kürt’tür. Kürtlüğünden vazgeçmiştir. Buna da Kürt denmez zaten. Bu bakımdan Önder Apo'yu sahiplenmeyen Kürt, gerçek bir Kürt değildir, çünkü kendisini soykırım bıçağına yatırmıştır. Soykırımı kabul etmiştir. Bu yönüyle Kürt halkının, dostlarının, bütün Kürt siyasi güçlerinin Önder Apo'ya yüksek sesle sahip çıkması lazım. Bunu böyle anlamaları lazım. Bu soykırıma karşı bir çıkıştır. Soykırıma karşı bir duruştur."

Türklerin gözü önünde yapılıyor

Yok edilmek istenen Kürtlere her türlü hakaret ve zulmün Türk halkının gözü önünde yapıldığın; Kürt soykırımının, Kürtleri yok etmenin normalleştirildiğini kaydeden Karasu, şöyle konuştu: "İşte böyle bir toplum çürür. Vicdan, ahlak, insanlık duygusu ortadan kalkar, çünkü her türlü zülme, baskıya göz yumuyor, sessiz kalıyor. Ahlakın, vicdanın olmadığı bir toplumda her türlü kötülük gelir. Türkiye toplumunun şu anda çürümüşlüğünün nedeni, Kürtler üzerinde uygulanan soykırım politikasıdır. Bir halka, komşusuna, binlerce yıl birlikte yaşadığına bu zülüm yapılıyorsa… İşte cenazelerine, mezarlarına, tutsaklarına, kadınlara nasıl davranılıyor? Bunlara sessiz kalan bir toplum, kirlenir, vicdansızlaşır, ahlaken çöker. Öyle bir yerde de her türlü çirkinlik ortaya çıkar. Öte yandan zaten şu da var; kim PKK’ye düşmanım, Apo’ya düşmanım derse o her şeyi yapabilir, her türlü kirli iş yapabilir. İşte daha Önder Apo yakalanmadan ‘Apo rantı’ vardı. PKK düşmanlığı yaparak, Apo düşmanlığı yaparak her türlü ahlaksızlığı yaptı, rantçılığı yaptı. Şimdi Türkiye’de durum böyledir. Bazıları şimdi PKK düşmanılığı yapıyor, Apo düşmanlığı yapıyor. Hepsi rant, imkan elde etmek içindir. Türkiye, böyle çürüyen bir toplumdur. Ahlakını, vicdanını kaybetmiştir." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.