Türkiye hakikatını sergiledi

Ebru Günay

Ebru Günay

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara’nın yaşamına son vermesine dikkat çekerek, “Enes, geride bıraktığı video mesajında bir Türkiye hakikatini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi” dedi. 

HDP Sözcüsü Ebru Günay, AKP-MHP iktidarının, bütün devlet kaynaklarını, imkanlarını cemaatlere sunarak öğrencileri mağdur; aileleri yoksul ve bu ülkenin gençlerini umutsuz bıraktığını söyledi. 

Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara’nın ailesine baş sağlığı dileklerinde bulunan Günay, “Enes, geride bıraktığı video mesajında bir Türkiye hakikatini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. 20 yaşında yaşama sevincini kaybettiğini söylüyor. Aslında bir hakikati da söylüyor. Bu iktidarın gençlere, kadınlara vaat ettiği tek şey ölüm, geleceksizlik, umutsuzluk karamsarlıktır. Üniversite öğrencileri bu süreçte barınamıyoruz, dedi. Öğrenciler sokaklara mahkum edildi. İktidar, bütün devlet kaynaklarını, imkanlarını cemaatlere sunarak öğrencileri mağdur; aileleri yoksul ve bu ülkenin gençlerini umutsuz bıraktılar” dedi.

Umutsuz bırakmama mücadelesi

Gençlerin ölüme sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini aktaran Günay, “Bu konudaki her türlü mücadele hattını yürütmeye devam edeceğiz. İktidar öğrencilerin taleplerini isteklerini görmezden gelerek yandaşına, kendisine ayırdığı devlet imkanlarıyla Enes’i ölüme sürükleyerek, katline imza atmıştır. İktidar ve en önemlisi kaldığı cemaat yurdunun yetkilileri hesap vermelidir. Bizler geleceğimizi gençlerimizi geleceksiz ve umutsuz bırakmamak için mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

Örtbas için HDP’ye saldırıyor

İktidarın, kendi çöküşünün faturasını halka çıkarmaya devam ettiğini, sandığa gitmeye korktuğunu belirten Günay, tüm bu gerçekliği örtbas etmek için HDP’ye saldırdığını söyledi. Hamaset ve nefret dolu saldırgan dile işaret eden Günay, şöyle devam etti: “HDP’ye her saldırı, demokrasiye saldırıdır. Biz ilk kayyum atandığında bunun sadece HDP’ye dönük olmadığını Türkiye demokrasisine dair olduğunu söyledik. Tarih bizi haklı çıkardı. Türkiye’nin geleceğine saldırıdır. Demokrasi güçleri, hep beraber HDP’yi savunup AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmelidir. İktidara açıkça söylüyoruz; kaybediyorsunuz. HDP’ye saldırarak asla sonuç alamazsanız. Gaspın, torpilin ve talanın adı oldu beka. Sadece hamaset ve nefret. ‘HDP’yi istemiyoruz’ diye söylenip durdular. Şunu açık bir şekilde söyleyelim; bizler sizin lütfunuzla değil, oy vermiş milyonların desteği ile Meclis’te bulunuyoruz. 

Tüm kötülüklerin toplamı

AKP kendinden önceki iktidarların toplam kötülüğünü şimdi uyguluyor. Reddettiği karşı çıktığı bütün kötülük miraslarını AKP iktidarı bir bir hayata geçiriyor. Partimize dönük kumpas davaları da bu saldırganlıklarının sonucu olarak ortaya çıkıyor. Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’e ait dokunulmazlığın kaldırılması talebi Karma Komisyon’a sevk edildi. Bu bir demokrasi ve Kürt düşmanlığının açık sonucudur. İktidarlar tarafından baskı ve kumpaslarla yaşananlara tüm Türkiye bugüne kadar tanıklık etti. DEP’lilerin yaşadıkları her vicdan sahibi insanın hafızasında duruyor. Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da milletvekilliği düşürüldü. Bu bir Türkiye ve iktidar klasiği. Siyaseten baş edemediği muhalefeti böyle saldırılarla devre dışı bırakmaya çalışıyor. Bizler geçmişte aldığımız mücadele gücü, HDP bileşenlerinin aldığımız mücadele geleneğiyle dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Asla geri durmayacağız. 

Alanlarda olmaya devam

Bu saldırılar devam ederken bizler de sokaklarda halkımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Tekirdağ, Bursa, Mersin ve Kocaeli’de mitingler gerçekleştirdik. Mecali kalmamış diyenlere cevabı alanlarda verdik. 22 Ocak’ta da Diyarbakır’da ‘HDP’yi savunuyoruz’ diyerek yine alanlarda olacağız. Yine hep birlikte mücadele sesini yükselteceğiz.”  ANKARA

 

Enes Kara haberleri yasaklandı

Elazığ’da kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskılar sonucunda yaşamına son veren Tp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’ya dair haberlere, babanın isteği üzerine İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından erişim engeli getirildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.