Türkiye’nin suikast iddiası yalanlandı

Nurettin Sofi

Nurettin Sofi

  •  ABD’den üst düzey bir heyetin ilk kez resmi olarak Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile görüşmesinin ve desteğini açıklamasının hemen ardından salgınla ilgili tedbirleri açıklamak için kameraların karşısına çıkan Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, ”PKK’nın Suriye genel sorumlusu ‘Sofi Nurettin’ kod isimli terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir” iddiasında bulundu.
  •  HPG Basın İrtibat Merkezi, dünkü açıklamasında bu iddiayı yalanlayarak, ”Sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti, özel savaş yöntemlerine dayalı kurmaca senaryolara başvurarak sahte zaferler yaratmaya çalışmaktadır. Son dönemde güçlerimize ve komuta kadememize dönük yapılan haberlerin gerçekler ile alakası yoktur. Halkımız özel savaş kapsamında yapıldığı belli olan haberlere itibar etmemelidir” dedi.

 

Türk Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey bir heyetin Kuzey-Doğu Suriye ziyaretini ve Özerk Yönetim ile görüşmesini duyurmasının ardından yaptığı açıklamadı, Rojavalı gerilla komutanların Nurettin Sofi’nin bir imha saldırısıyla şehit edildiğini iddia etti. Türk Savunma Bakanlığı da bir dağa yönelik bombardıman görüntüsü paylaştı. Türk tarafı, Nurettin Sofi ile ilgili bu iddiayı, QSD ve YPG ile PKK arasında bir farkın olmadığı vurgusuyla ilan etti. HPG BİM, bu iddiayı yalanladı.

Kuzey-Doğu Suriye’yi ziyaret eden üst düzey ABD heyeti, ilk kez Özerk Yönetim ve MSD ile de resmen görüştü ve bu görüşmeyi açıkladı. Heyet, Koalisyon güçlerinin DAİŞ karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetim’i güçlendirmek için bölgede kalacağını vurguladı. 16 Mayıs’taki ziyaretle ilgili bu açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

Kabine toplantısı sonrası

Türk Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep T. Erdoğan, 17 Mayıs’ta düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, salgınla ilgili açıklamalarının arasında Kürtlere karşı sürdürdükleri savaşa da yer verdi. Erdoğan, MİT ve Türk ordusunun gerçekleştirdiği operasyonla HPG komutanlarından Nurettin Sofi’nin ”etkisiz hale getirildiğini” ileri sürdü. Erdoğan, açıklamasında, ”Sofi Nurettin’in durumu, PKK/KCK ile PYD/YPG’nin aynı örgüt olduğu gerçeğini, inkarı mümkün olmayacak şekilde bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Türk Savunma Bakanlığı da dün bir bombardıman görüntüsüyle birlikte şu açıklamayı yaptı: ”2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye Genel Sorumlusu olan Sofi Nurettin kod adlı teröristin Irak’ın kuzeyine geçmesi; YPG/PYD’nin PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.”

HPG BİM: İtibar edilmemeli

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) dünkü yazılı açıklamasında bu tarz açıklama ve haberleri de yalanladı. BİM’in açıklamasında konuyla ilgili bölüm şöyle: ”Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında hiçbir başarı elde edemeyen sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti, özel savaş yöntemlerine dayalı kurmaca senaryolara başvurarak sahte zaferler yaratmaya çalışmaktadır. Son dönemde güçlerimize ve komuta kadememize dönük yapılan haberlerin gerçekler ile alakası yoktur. Halkımız özel savaş kapsamında yapıldığı belli olan haberlere itibar etmemelidir.”  BEHDİNAN

 

Çadırda 3 asker öldürüldü

HPG BİM, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde 17 Mayıs günü saat 11.30’da Heftanîn’in Xantur alanında bulunan Xaç Tepesi’ndeki işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirildiğini bildirdi. Buna göre; çadırda toplanan bir işgalci grubu hedeflenerek vuruldu; 3 Türk askeri öldürüldü ve çadır imha edildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.