Minbic Devrimcileri’nin Türkmen savaşçısı Yılmaz, her şeyden önce farklı halkların Demokratik Suriye’nin inşası için DAİŞ’e karşı birlik olmalarının insanda devasa bir güven duygusu oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, “Hedefimiz halkımızı DAİŞ teröründen kurtarmaktır. Hepimiz birlik halinde özgürlük savaşçılarıyız. Kürt, Arap, Türkmen veya bir başka millet arasında ayrım yapmıyoruz. Ayrım yapılmasına da izin vermeyeceğiz’’ dedi.

“Türkmenlerin yok edilmeye çalışıldığını söyleyenler var. Güya katliamdan geçiriliyormuşuz” diyen Türk devletinin propagandasına işaret eden Yılmaz, “Bu asla doğru değildir. İşte görüyorsunuz, Minbic için hepimiz birlik olmuş ve aynı cephede savaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Türkmen, Minbic’te yaşayan Türkmenlere de seslendi: “Hiçbir kimse DAİŞ’e kanıp saflarına katılmasın. Tüm halkımızı kurtarıncaya kadar DAİŞ’e karşı savaşacağız, kimsenin bundan şüphesi olmasın.’’