Tutsak annelerine saldırı

.

.

  • Hasta ve infazları yakılan tutsak için Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler, darp edilerek gözaltına alındı.  

Ailelerin, İstanbul Adliyesi önünde sürdürdükleri Adalet Nöbeti eylemi 18. haftasında devam etti. Eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Kürt Araştırmaları Derneği’nin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü de destek verdi.

Açıklama yapmak isteyen tutsak yakınları, polis tarafından engellenmek istendi. Tutsak yakını Kumri Akgül, polise tepki göstererek, “Yaşadığım ülkede derdimi anlatamayacak mıyım? Derdimi tabii ki de anlatacağım. Çocuklarımız ölüyor. Yeter” dedi.

Akgül’ün konuştuğu sırada polis, kitleyi ablukaya aldı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteciler, polisler tarafından engellendi. Polis, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganı atan tutsak yakınları ve desteğe gelenlerle birlikte 8 kişiye şiddet uygulayarak gözaltına aldı. Polisin gözaltı yaptığı esnada tutsak yakınları, slogan atıp zafer işareti yaparak tepki gösterdi. 

Gözaltına alınan Zeynep Calihan, Kumri Akgül, Cemile Çiftçi, Duran Turğay, Gülten Sümbül, Rozerin Değirmenci ve ismi öğrenilemeyen iki kişiye gözaltı aracında şiddet uygulandı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.