Tutsak mektuplarına el konuluyor

Sincan Cezaevi

Sincan Cezaevi

  • Sincan 1 No’lu Cezaevi’ndeki tutsaklar, içeriğinde Abdullah Öcalan ve İmralı geçen mektuplarına el konulduğunu bildirdi.

Ankara Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ndeki (YGC) tutsaklar, kamuoyuna mesaj gönderdi. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) ziyaretlerde bulunduğu İmralı’ya dair raporlarında, defalarca ‘hak ihlali’ bulunduğunu tespit etmesine rağmen devletin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kaldırmak yerine gittikçe derinleştirdiğini belirten tutsaklar, İmralı’daki tecrit sisteminin giderek yaygınlaştırıldığını kaydetti. 

 Tutsaklar, şöyle devam etti: "Onlarca hasta arkadaşımız hapishanelerde yaşamını yitirmiştir, yitirmektedir. Adli Tıp Kurumu'nun ‘cezaevinde kalamaz’ raporlarına rağmen binlerce arkadaşımız halen cezaevinde. Yine cezası biten onlarca arkadaşımız halen hapiste tutuluyor. Oysa ağırlaştırılmış müebbet cezası almış denetimli serbestliğe tabi tutulan çete liderleri, uyuşturucu baronları, kadın katilleri, tecavüzcüler, Madımak’ta insanları canlı canlı yakanlar, domuz bağları gibi vahşi yöntemlerle insanları katleden Hizbulkontralar bırakılıyor ama sadece politik düşünceleri hapiste tutmaya devam ediyorlar. Bu hukuksuzluk değil de nedir? Bu çifte standart değil de nedir? Bu eşitsizlik değil de nedir? Bu hak ihlali değil de nedir?

Kürt soykırımının parçası

İmralı tecrit sistemi, faşist iktidarın geliştirdiği politik bir stratejidir ve genel Kürt soykırımın parçası olan bir stratejidir. Bu soykırım sistemi her yere yayılmıştır. Son yıllarda yürürlüğe konulan YGC ve S Tipi hapishanelerinin tamamı tecride dayalı sistemsel hapishanelerdir.  İnsan, toplumsal bir varlıktır ve dolayısıyla toplumla vardır. 

Bulunduğumuz hapishanede hamlenin üzerimize yüklediği sorumluluğun farkında olarak kendimizi güçlü şekilde yüksek moral ve inançla katıyoruz. Hamle çerçevesinde yazdığımız bütün mektuplarımıza el konuluyor. Özellikle Önder Apo’ya ve İmralı’ya değindiğimizde mektuplarımıza el konuluyor. Kısacası Önder Apo’nun isminin geçtiği her mektuba el konuluyor. Devlet ve onun faşist kurumları, sadece tecridi uygulamıyor, Önder Apo’nun isminin zikredilmesine dahi engel olmaya çalışarak Önder Apo’yu gündemimizden çıkarmaya çalışmaktadır. 

Hiçbir güç unutturamaz

İyi bilmelilerdir ki; hiçbir güç bize Önder Apo’yu unutturamayacaktır. Mektuplarımıza el koyanlar, Önder Apo’yu gündemimizden çıkarmaya çalışanlar yanılıyor. Zafer direnenlerin olmuştur her zaman. Direndik, direneceğiz ve mutlaka kazanacağız. An azadî an azadî.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.