Tutsak yakınlarına saldırı

  • Hasta tutsakların serbest bırakılmasını isteyen aileler, İstanbul Adliyesi önünde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe saldıran polis, Fince Akman, Cemile Çiftçi ve gazeteci Zeynep Kuray'ı gözaltına aldı.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32. haftasında İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ile Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Yakup Akman’ın annesi Fince Akman, Çağlayan’da metrobüs durağı önünde bir araya gelip el ele tutuşarak adliye meydanına kadar yürüyüş düzenledi.

Meydana yaklaşan Akman ve  Çiftçi’nin önü polisler tarafından kesildi. Polis, Akman ve Çiftçi’ye herhangi bir yazılı karar sunmadan, eylem yapmanın yasak olduğunu ileri sürdü. Akman ve Çiftçi, eylemlerini meydanda sürdüreceğini söylemesi üzerine polis gazetecileri zor kullanarak, uzaklaştırmaya çalıştı.

Çağlayan Meydanı’na gelen Akman ve Çiftçi, polis tarafından ablukaya alındı. JINNEWS muhabiri Gülistan Dursun ve Gazeteci Hayri Tunç polis tarafından darp edildi. Polis Dursun’un fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da darp edildi. Kuray ters kelepçe  takılarak gözaltına alındı. Ardından Akman ve Çiftçi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Çağlayan Polis Karakolu’na götürüldü.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.