Tutsaklara sürgün yolunda işkence

Cezaevi

Cezaevi

  • Denizli’den Samsun’a sürgün edilen dört tutsak, yolda elleri, ayakları ve gözleri bağlanarak işkenceye maruz kaldı.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan dört tutsak, 22 Şubat’ta Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edildi. Dört tutsağa yolda işkence edildi.

Halil Muratoğlu

Tutsaklar arasında bulunan Halil Muratoğlu’nun kardeşi Ayşegül Muratoğlu, MA’ya konuştu. Kardeşi ile telefon görüşmesi sonrası yaşananları paylaşan Ayşegül Muratoğlu, elleri, ayakları ve gözleri bağlı bir şekilde sevkleri yapılan tutsakların yol boyunca fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldıklarını ifade etti. 

Maruz kaldığı şiddet sonucu kardeşinin kaburga ve karın bölgesinde şiddetli ağrı hissettiğini dile getiren Muratoğlu, hukuk ve insan hakları örgütlerine duyarlılık çağrısında bulunarak, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. DENİZLİ

 

* * *

Açlık grevi 96. gününde

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi 96. gününde.

Daha önce talepleri konusunda adım atılmaması halinde dönüşümlü olarak başlattıkları açlık grevi eylemlerini 15 Şubat’tan itibaren yeni bir evreye taşıyacaklarını belirten tutsaklar, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle bu kararlarını erteledi. PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından 12 Şubat’ta yapılan açıklamada, “Dönüşümlü açlık grevi eylemimizi dışarıdaki hamleyi etkilememesi ve seçim çalışmalarını engellememesi için seçim sonrası sürece kadar uzattığımızı belirtmek istiyoruz. Seçim sonrasına kadar Önderliğimiz üzerindeki tecridin devam etmesi halinde eylemimizi bir üst aşamaya taşıyacağımızı ve sonuç alana dek sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" denilmişti.

Adalet nöbeti devam ediyor

Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti eylemi, yeni katılım ve yoğun ziyaretlerle 8 kentte devam ediyor.

Avukatlardan İmralı başvurusu

Bu arada İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tecrit koşulları altında rehin tutulan ve 36 aydır kendisinden hiçbir şekilde haber alınamayan kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleri ile görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yeni başvurularda bulundu. Başvurular Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç tarafından yapıldı. Avukatlar, İmralı’daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme başvuruları yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.