Evinin damına çıktığı sırada özel harekatçıların açtığı ateş sonucu başından vurularak katledilen ve 27 Nisan’da ilçeden çıkarılarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 55 yaşındaki Mehmet Kaya’nın cenazesi teşhis edildi. Ailesi tarafından alınan cenaze Amed’in Yenişehir ilçesindeki Mardinkapı Mezarlığı’nda dün toprağa verildi. Törene Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER) yöneticileri ile Kaya’nın yakınları katıldı. 


İki cenaze çıkartıldı 

Kimsenin girmesine izin verilmeyen Sur’da yıkım devam ederken ilçeden 2 cenaze daha çıkartıldı. Cinsiyeti öğrenilemeyen ve bir battaniyeye sarılı halde çıkarılan cenaze Paşa Hamamı civarında gömülü halde bulundu. Cenaze Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hangi mahalleden çıkartıldığı öğrenilemeyen bir erkeğe ait cenaze de aynı hastaneye kaldırıldı. 


YPS’li Araz toprağa verildi

 
Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda şehit düşen YPS’li İslam Araz toprağa verildi. DNA eşleşmesinden sonra ailesi tarafından Habur Sınır Kapısı’ndaki ATK’den teslim alınan Araz’ın cenazesi Silopi’ye getirildi. Araz’ın cenazesi polis kuşatması altında Yenişehir Mezarlığı‘nda ailesi ve yakınlarının katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.



Kan kaybından 

Şırnak’a bağlı Şilliyan (Çakırsoy) köyünde kurulan çadırlara, devlet güçleri tarafından atılan havan topu parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan 21 yaşındaki Ali Sümbül, hayatını kaybetti. Sümbül önceki gün Avgamasiya köyüne getirilerek defnedildi. Ailesi, Sümbül’ün 4 saat gecikmeli gelen ambulans nedeniyle kan kaybından hayatını yitirdiğini belirtti. 


Nusaybin’den 3 cenaze 

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Mardin’in Nusaybin ilçesinden 3 cenaze çıkartıldı. 14 Mayıs’ta bir kadın ve bir erkeğe ait 2 cenaze Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 13 Mayıs’ta ise YPS üyesine ait olduğu belirtilen bir cenaze hastaneye getirildi. 


 HABER MERKEZİ