Üç gün mezarlıkta kaldılar

Depremzede Mehmet Aydın

Depremzede Mehmet Aydın

  • Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Küçük Karaçay Mahallesi'nde 15 kişilik ailesi ile depreme yakalanan Muşlu Mehmet Aydın, "HDP'den başka kimse bize yardım etmedi. HDP'den Allah razı olsun, elinden ne geldiyse bize yardım etti" dedi.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Küçük Karaçay Mahallesi'nde depreme yakalanan Muşlu 15 nüfuslu Kürt aileye, kimse ulaşmadı. Alt katı ahır olan iki katlı bir evde yaşarken depreme yakalanan aile, kendi imkanlarıyla depremden yaralı kurtuldu. Aile depremden sonraki üç günü mahallenin mezarlığında geçirdi. Daha sonra ise kendi imkanlarıyla çadırlara ve diğer ihtiyaç malzemelerine ulaştı. 

 Hayvancılıkla geçimini sağladığını söyleyen Mehmet Aydın, deprem anında bütün aile bireylerinin evde olduğunu belirtti. MA'dan Eylem Akdağ'a konuşan Aydın, "İki katlı evimizin bir kısmı arkaya diğeri de öne doğru yıkıldı. Çocukların hepsi balkona geldi ve anayola atladılar. Kendi imkanlarımızla yaralı kurtulduk. Buraya hiç kimse gelmedi. Çadır için de kimse gelmedi. Muhtar bize vermedi. Çadırı herkese vermişler, bize vermediler. Ayrımcılık var. Bitişiğimizdeki Hancak Mahallesi Muhtarı bir bebek bezi için bana hakaretlerde bulundu. Eşyalarımızın hepsi göçük altında, kimse gelmedi, iş makinası gelmedi. Eşyalarımızı da kurtaramadık" dedi. 

Kendilerini kurtardıkları gibi Harbiye ilçesindeki yakınlarına koştuklarını anlatan Aydın, "Harbiye tarafında dört yakınımız hayatını kaybetti. Kendi çabamızla onları çıkardık. Saat 04.00'ten 14.00'e kadar kendimiz uğraştık. Saat 18.00 gibi babam ve ben cenazelerimizi Muş'a götürdük. Çocuklarımı, ailemi, bu perişanlıkta bırakıp 50 saat yol gittik. Mazot yoktu, kimse mazot da vermedi. Her bir petrolde yalvarıyorduk" diye konuştu.  

HDP'den başka kimse gelmedi

Aydın, "HDP'den başka kimse bize yardım etmedi. HDP'den Allah razı olsun, elinden ne geldiyse bize yardım etti" dedi. Hayvancılıkla uğraştıklarını, ahırın çökmesiyle bütün malzemelerinin göçük altında kaldığını söyleyen Aydın, "15 kişiden fazla yaşıyoruz, yağmur, çamur var. Bütün yemler göçük altında kaldı. Hayvanlar kaç gün yemsiz. Kaç gündür yem yok, getiren herkes kendi akrabasına veriyor" şeklinde konuştu. HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.