Üç günde bir kadın katlediliyor

Kadın Haberleri —

❏

  • Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Almanya'nın verilerine göre, 2022'de 133 kadın, eşi, partneri veya eski eşi ya da eski partneri tarafından katledildi. Buna göre her üç günde bir kadın katlediliyor.

Gazete Duvar’dan Yunus Ülger’in haberin göre, geçen yıl 160 bin şiddet olayı güvenlik birimlerine bildirilirken, bunların yüzde 80 gibi büyük çoğunluğunu kadına yönelik şiddet vakaları oluşturdu. Erkeklere yönelik şiddet ise yüzde 20 dolayında bulunuyor. Bu verilere göre, güvenlik birimlerine bildirilen şiddet olayları, 2021 yılına göre geçen yıl yüzde 9,4 oranında arttı. 

Şiddet her yerde

Doğu Almanya'daki Merseburg Yüksekokulu'nun bu yıl yaptığı anketin sonuçları, kadına yönelik şiddetin toplumun her kesiminde var olan bir sorun olduğunu ortaya koydu. Anketi yapan Heinz Jürgen-Voss, Saksonya Eyaleti için yapılan anketin bulgularının bütün Almanya için de geçerli olabileceğini, şiddetin, eğitimli-az eğitimli, iyi gelirli-az gelirli bütün toplum kesimlerinde var olan bir sorun olduğunu vurguladı. 

Anketin bulgularına göre, her 10 kadından 9'u, arkadan ıslık çalma, rahatsız edici bakış ve laf atma gibi cinsel tacize uğradığını bildirdi. Ankete katılan kadınların yüzde 30'u cinsel şiddete uğradığını veya maruz bırakıldığını, yüzde 15'i ise defalarca cinsel şiddete uğradığını ifade etti. Kadınlar, aile ve yakın çevresinden kişilerin kendilerine yönelik cinsel saldırıların failleri olduğunu bildirdi.

Karanlık çökünce güvende değiller

Almanya’da yine kadınların geceleri girmekten çekindikleri, dolayısıyla girmedikleri caddeler, sokaklar ve parklar var. BM Kadın Birimi'nin Almaya ofisinin paylaştığı verilere göre, kadınların yüzde 58'i geceleri belli cadde, sokak ve parklara girmiyor. Yüzde 52'si ise yine geceleri toplu taşıma araçlarına binmiyor. Her üç kadından biri hayatı boyunca en az bir kez şiddete maruz kalırken, bunun sayısal karşılığı 12 milyona denk geliyor. Her dört dakikada bir kadın da aile içinde şiddete uğruyor.BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.