Üç kentte siyasi soykırım

  • Kocaeli, İstanbul ve Adana’da düzenlenen ev baskınlarında onlarca HDP’li gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl ve İlçe yöneticilerinin evlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. HDP Darıca İlçe Eşbaşkanı Erkan şık, Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Gebze İlçe Eşbaşkanı Menderes Yıldız, il yöneticisi Deniz Atalay, Kadir Daşdemir, Darıca Belediye Meclis üyesi Erol Ada, HDP üyeleri Arif Demirkaya ve Seyyat Kaya gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında İstanbul’da daKartal, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde evler basıldı; Şehmuz Işık, Deniz Serhat ve Cihan Kavçin gözaltına alındı.

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ANYAKAY-DER) İstanbul’da bulunan dernek binasına önecik gece saatlerinde baskın yapıldı. Derneğin kapısını kıran polisler, içeride arama yaparak eşyaları dağıttı. Derneğe ait bilgisayar ve kitaplara el konulurken, derneğin çok sayıda yönetici ve üyesi gözaltına alındı.

Adana’da 17 kişi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medya paylaşımlarında ”Örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar doğrultusunda kentte dün sabah saatlerinde çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda birçok evin kapısı polislerce kırılırken, arama yapılan evlerde eşyalar ise dağıtıldı. Aramalar ardından çok sayıda kişi, gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Jandarma evleri bastı

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Qeregivîj (Değirmenkaya) ve Elûcar (Ulucanlar) köylerinde yapılan ev baskınlarında Bahattin Karatoprak ve Evin Yılmaz gözaltına alındı. Jandarma tarafından mahalle saatlerce ablukaya alındı. Gözaltına alınan iki kişi İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü  HABER MERKEZİ

 

İmzaya gitti darp edildi

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Çetin Temel, adli kontrol işlemi gereği imza atmak için gittiği polis karakolunda darp edilerek gözaltına alındı.

Çetin Temel hakkında açılan davada, Ozan Yıldız Futbol Turnuvası suç unsuru olarak gösterilerek 16 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra 11 Kasım’da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Temel, dün de adli kontrol şartı gereği ikametgahının bulunduğu Bostaniçi Polis Karakolu’na giderek imza atmak istedi. İddiaya göre; polisler burada Çetin ile sohbet adı altında konuşmak istedi. Durumu kabul etmeyen Çetin, karakola imza atmak için geldiğini ve yaptıklarının hukuksuz olduğunu ifade etti; bunun üzerine polislerce darp edildi.

Polisler daha sonra savcılığı arayarak Çetin’in imza atmadığını, adres bilgilerini vermediğini ve “örgüt propagandası” yaptığını iddia ederek, hakkında gözaltı kararının çıkartılmasını talep etti. Talebi kabul eden savcılık, Çetin hakkında gözaltı kararı verdi. Şiddete uğradığı karakolda gözaltına alınan Çetin ile görüşen avukatı, Çetin’i gördüğünü ve polislerin şiddetine maruz kaldığını aktardı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.