Üç kentte siyasi soykırım

  • Erzurum'da HDP İl Eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 6 HDP yöneticisi, Van’da ise DBP MYK Üyesi Ökkeş Kava gözaltına alındı. Batman’da yapılan ev baskınlarında da 9 kişi gözaltına alındı. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürüttüğü bir dosya kapsamında Hakların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum İl Eşbaşkanları Muammer Duman, Türkan Sümbül, İl Yöneticisi Yüksel Kişi, HDP Karayazı İlçe Eşbaşkanı Çetin Demir, HDP Karaçoban İlçe Eşbaşkanları Remziye Tosun ve Emin Tosun, ifadelerinin alınması için Erzurum İl Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı. Emniyet'e giden yöneticiler gözaltına alındı. Gözaltı nedeni bilinmezken dosyada bir günlük gizlilik karar olduğu öğrenildi.

Van Cumhuriyet başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ökkeş Kava şehir merkezinde gözaltın alındı. Van İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Kava’nın, gözaltı nedenine ulaşılamadı. 

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında ise kent merkezi ile Kozluk ve Sason ilçelerinde bazı evlere polisler tarafından baskın düzenlendi. Ev baskınlarında Hüseyin Akil, Nizam Arzik, Fırat Barol, İdris Yalçın, Adil Karakulak, Şafi Acar, Sertaç Altan, İdris Demir ve İbrahim Onar gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 9 kişi, Batman İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.   ERZURUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.