Üç paralı 'gazeteci’ de

DEM Parti Mersin İl Örgütü açıklama

DEM Parti Mersin İl Örgütü açıklama

  • DEM Parti Mersin İl Örgütü, AKP’li Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’ın basın komisyonunda yer alan ve para karşılığı haber yaptırılan 3 'gazeteci'nin seçim öncesi taşınan seçmenler arasında olduğunu açıkladı.

DEM Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısına İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş, Reşat Aşan ile kent milletvekili Ali Bozan katıldı. Aşan, Gültak’ın kendisi gibi sponsorlu basın ekibinin de “hayalet” seçmen olduğunu ifade ederek, “Kendisi gibi hayalet seçmen olan sözde 3 gazeteci belediyedeki rantı, talanı ortaya çıkarması gerekirken, ayrıştırıcı dile ön ayak oluyorlar” dedi.

Kent Milletvekili Bozan, kendilerine gazeteci diyen Mehmet Selvi, Reşit Doğan ve Yasemin Toklucu’nun seçim öncesi ikametgahlarını Akdeniz ilçeye taşıdığını kaydetti. Belediyenin 2023 yılı Denetim Raporu’nda Basın Yayın Müdürlüğüne 26 Milyon TL harcandığının altını çizen Bozan, “Denetimi yapan belediye meclis üyeleri ilgili müdürlükten evrak istemişler. Ancak kendilerine verilen yanıtta personel yetersizliği gerekçe gösterilerek basın yayına harcandığı söylenen 26 milyona dair herhangi bir bilgi, evrak ulaşılamamış. Yine aynı denetim raporuna göre 1 saatlik ulusal bir TV kanalı yayınına 540 bin TL ödeme yapılmış. Biz buradan Akdeniz Belediyesi’ne sesleniyoruz. Akdenizli yurttaşların hakkı olan bu 26 milyonun ne kadarını bu 3 gazeteciye harcadınız? Çünkü 5 yıl boyunca Akdeniz Belediyesi’nden nemalandıklarını biliyoruz. Bugün sponsorlu haberler yaptıklarında bu sponsorlu haberlerin kaynağının ne olduğunu biliyoruz” dedi. 

Gazeteciler Cemiyeti'ne çağrı

Aynı zamanda Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne seslenen Bozan, şunları söyledi: “Seçmen kayıtlarında usulsüzlük tespit ettiğimiz bu 3 gazeteci sizin üyeniz mi, değil mi? Birisi 19 kişiyle diğer ikisi 30 kişiyle aynı adreslerde görünen, kendisine ‘gazeteciyim’ diyen kişiler için herhangi bir işlem başlatacak mısınız? Bizler DEM Parti olarak 1 Nisan sabahı Akdeniz Belediyesi’ni kazandığımızda yapacağımız ilk iş belediye bütçesinden bu 3 rant komşusuna o 26 milyondan ne kadar ödeme yapıldığını kamuoyuyla paylaşacağız. Buradan bunun sözünü veriyoruz.” MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.