Uca’ya Avrupa Konseyi Onursal Ödülü

Kadın Haberleri —

Feleknas Uca

Feleknas Uca

  • Avrupa Konseyi ilk kez bir Kürt kadınına onursal üyelik ödülü verdi. Feleknas Uca, ödülü başta Rojava ve Şengal’de direnen kadınlar olmak üzere Jîna Êmînî şahsında hakları için mücadele eden tüm kadınlar ve siyasi tutsaklara adadı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Platformu’nun çağrısıyla, 9 Ekim Komplosu’nun 25. yıl dönümünde yeni bir uluslararası kampanyanın startı verildi. Dünyanın farklı ülkelerinde 100’ü aşkın yerinde kampanyaya destek verildi.

Yeşil Sol Parti Dış İlişkiler Heyeti de bu kapsamda temaslarda bulunmak üzere Avrupa Konseyi’nde yetkililerle bir araya gelmişti.

 

Hişyar Özsoy

 

Avrupa Konseyi, heyette yer alan Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy’a onursal üyelik ödülü verildi. Böylelikle ilk kez bir Kürt kadınına onursal ödül verilmiş oldu. Gazetemize konuşan Feleknas Uca, “Bu ödülü Rojava ve Şengal’de mücadele eden tüm kadınlara armağan ediyorum” dedi.

Düzenlenen törenle ödülünü alan Uca, bu ödülün birlik ve insan hakları açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bizler nerede olursak olalım demokrasi ve insan hakları için mücadele edeceğiz. HDP ve Yeşil Sol Parti olarak İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi kararlarına uyulması için birçok çalışma yürüttük” diye belirtti.

Uca, ödülü başta Rojava ve Şengal’de direnen, Jîna Êmînî şahsında hakları için mücadele eden tüm kadınlar ve siyasi tutsaklara armağan ettiğini söyledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.