Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta, kenti kuşatan hükümet güçleri ile kenti kontrol eden ayrılıkçılar arasında Cumartesi gecesi yine çatışma çıktı. Ancak tarafların kayıpları açıklanmadı.


Müzakare etmiyorlar
Orduyla savaşmaya devam eden Rus yanlıları, krize çözüm bulmak amacıyla Avrupa Birliği'nin girişimiyle Harkov'da yapılan görüşmelere de katılmadı. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da bu toplantıda yaptığı konuşmada 'teröristlerle' müzakere yürütmeyeceklerini belirterek, Luhansk ve Donetsk'teki Rusya yanlısı güçlerle görüşmeyeceklerini yineledi.


Başbakan atadılar
Rusya yanlıları ise tepkilere rağmen ayrılık amaçlı yol haritalarına devam ediyorlar. En son Luhansk ve Donetsk bölgeleri bağımsızlık ilan etmiş ve "Yeni Rusya" adı altında birleşme kararı almıştı. Bölgeden son hamle ise hafta sonu geldi. Cumartesi günü milisler, "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin başbakanı"nı atadı. "Başbakan" Aleksandr Borodai, Rusya'ya bağlanmak için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Ukrayna'da halkın çoğunluğunun Rusça konuştuğu güneydoğu ve güney kentlerinde Rusya yanlıları birçok resmi binayı işgal etmişti. Son haftalardaki çatışmalarda iki taraftan onlarca kişi öldü. Ancak taraflar uzlaşmaya yanaşmıyor.

Sandık kurdurmayacaklar

Kaos ve istikrarsızlığın hakim olduğu Ukrayna'da 25 Mayıs'ta devlet başkanlığı seçimleri yapılması planlanıyor. Ordu ile çatışan Rusya yanlıları seçimleri boykot edeceklerini daha önce duyurmuştu. Şimdi ise kendi bölgelerinde seçim yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söylüyorlar.

DONETSK