Ukrayna tahılı Hırvatistan üzeri ihraç etmek istiyor

Dünya Haberleri —

  • Rusya’nın Karadeniz’de ticari gemilerin Ukrayna limanlarına giriş çıkışına izin veren tahıl anlaşmasını iptal etmesinin ardından Kiev yönetimi tahıl ihracatı için yeni yollar aramaya başladı. 

 

Kiev’in Hırvatistan üzeri ihracat seçeneğini değerlendirdiği bildirildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Hırvat mevkidaşı Gordan Grlić Radman’ın görüşmelerinde, Ukrayna’da üretilen mısır ve buğdayın Adriyatik kıyısındaki Hırvat limanlarından ihraç edilmesi seçenekleri masaya yatırıldı. Taraflar bu konuda anlaşma sağlarken ve artık tahılın Hırvatistan’a nasıl ulaştırılacağı gibi detayların konuşulduğu bildiriliyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ukraynalı Kuleba, Hırvatistan rotasının küresel arzın güvence altına alınmasına yardımcı olacağını ifade etti. 

Tahıl anlaşması özellikle gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıyor. Uluslararası pazarlarda yükselen tahıl fiyatları fakir ülkelerde gıda sıkıntısına yol açabilir. 

Moskova’ya bir drone saldırısı daha

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın, başkent Moskova ve Moskova Bölgesi’ne gece saatlerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İHA’larla düzenlediği terör saldırısı engellendi" ifadesine yer verildi. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, saldırılar nedeniyle Moskova'daki Vnukovo Havaalanı da kısa süreliğine kapatıldı.  MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.