Ulm’de bir kadın katledildi: Susmayın!

Kadın Haberleri —

.

.

  • SKM üyeleri, Neu-Ulm çevresinde katledilen kadının evinin önüne çiçek ve pankart bırakarak, "Her 36 saatte bir kadının katledildiği, onlarcasının her gün şiddete ve tecavüze maruz kaldığı kadınların sesi, isyanı olalım" dedi.

ULM

Almanya’nın Bayvera eyaletine bağlı Neu-Ulm’un Senden  kasabasında, Iraklı olduğu belirtilen 33 yaşındaki bir kadın, geçtiğimiz Pazar sabahı eşi tarafından katledildi. Eşini  çocuğunun gözleri önünde boynuna şiddet uygulayarak katleden 38 yaşındaki zanlı, olay yeri yakınlarında yakalandı.

Ertesi günü ise, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, hemcinslerinin katledildiği evin önüne çiçek bıraktı. Yaşadıkları kentte bir kadın katliamı haberini almanın üzüntüsü kadar öfkesini de taşıdıklarını belirten kadınlar, şöyle konuştu: “Almanya’da kadın katliamları ile uyanmadığımız gün nerdeyse kalmadı. Her 36 saatte bir kadının katledildiği, onlarcasının her gün şiddete ve tecavüze maruz kaldığı kadınların sesi, isyanı olalım’’ denildi.

Bina önüne “İstanbul Sözleşmesi’ni değil, erkek şiddetini engelleyin!”, “Bu şehirde bir kadın katledildi, susmayın!”, “Kadın katliamlarını durdurun!” yazılı dövizlerin yanısıra çiçekler bırakıldı. Ayrıca kadının katledildiği mahalleye de ”Kadın cinayetleri politiktir, kadına yönelik şiddeti durdur, İstanbul sözleşmesini uygula”, “Kadınları pandemi değil, kapitalizm ve erkek şiddeti öldürüyor” yazılı afişler asıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.