Umudumuz Efrîn’e dönmek

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin Efrîn’i işgali ardından Şehba Bölgesi’nde kamplarda yaşayan Efrînliler zor koşullarda yaşıyor. Suriye rejiminin ambargosu altında yaşam mücadelesi veren Efrînli kadınlar, Şehba’da mevsimlerin çok zor geçtiğini belirterek, umutlarının Efrîn’e dönmek olduğunu belirtti. 

HÊLÎN ASMÎN/JINNEWS

Türkiye’nin Efrîn’e yönelik 2018 yılında gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında on binlerce Efrînli topraklarından göç etmek zorunda kaldı. Efrîn’den Şehba Bölgesi’ndeki Sosin köyünde bulunan Serdem Kampı’na yerleşen Efînliler zor şartlar altına yaşam mücadelesi veriyor. Suriye rejiminin de ambargo uyguladığı kampta kadınlar, yaşadıkları zorlu koşulları anlattı. 

Önümüz kış ve mazot ihtiyacı var

Cindirêsê’ye bağlı Celemê köyünden olan Nilfet Mihemed, kamptaki şartlar ve Suriye rejiminin ambargosuna ilişkin şunları söyledi: “Efrîn’den göç edip Şehba’ya geldik. Kampta büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Çadırlarımız naylon. Yazın sıcak, kışın ise soğuk. Suriye rejimi de Şehba’ya ambargo uyguluyor. Ambargonun kalkması gerek. Suriye rejimi hiçbir şeye izin vermiyor, günlük ihtiyacımız olan şeyler de çok pahalı. Önümüz kış ve mazot ihtiyacı var. Çadırlarda kaldığımız için bunun ne kadar zor olduğunu  biliyoruz. Biz burada kamptaki zorluklara ve ambargoya karşı direniyoruz. Direnmeye de devam edeceğiz ve Efrînimize döneceğiz.”
 
Önderliğimizin felsefesi ile sonuna kadar direneceğiz

Kamptaki kadınlardan Fatma Bekir Xulo da Türkiye’nin saldırılarına dikkat çekerek, saldırılarından korkmadıklarını söyledi. Fatma, “4 yıldır buradayız. Şavaşta en çok biz kadınlar zarar görüyoruz. Ancak biz Erdoğan’ın günlük olarak bize yönelik saldırılarından korkmuyoruz. Önderliğimizin düşünce ve felsefesi ile sonuna kadar direneceğiz. Tüm kadın kurumları ve insan hakları örgütlerini bizim haklarımızı savunmaya çağırıyorum. Bizlerin hangi şartlarda yaşadığımızı görmelerini istiyorum” dedi. 
 
Mevsimler çok zor geçiyor
Mewlîde Efrîn de, umutlarının Efrîn’e dönmek olduğunu söyleyerek, “Biz Efrînimizden çıktık ve Şehba’ya geldik. 4 yıldır buradayız ve mevsimler çok zorlu geçiyor. Çünkü yazın çok sıcak kışın ise çok soğuk. Çocuklar hastalanıyor. Tedavi etme koşulları çok kısıtlı. Ancak tüm zorluklara rağmen umudumuz Efrîn’e dönmek. Bu umudumuzu asla yitirmeyeceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.