
SUNA ALAN / LONDRA
İngiltere’nin başkenti Londra’da psikoloji bölümü öğrencisi Elif Beritan Bulut’un eğitim gördüğü Kingston Üniversitesi’nde mülteciler yararına başlattığı kampanya beklentinin üzerinde ilgi ile karşılanınca, bağışların yarısı Rojava ve çadır kentlere iletilmek üzere yola çıktı.
Psikoloji bölümü öğrencisi Elif Beritan Bulut, eğitim gördüğü Kingston Üniversitesi’nde Britanya’ya yerleşmiş olan ve yerleşecek olan mülteciler yararına battaniye, kışlık parka ve ihtiyaçlar için bir kampanya başlattı. Beklentisinin üzerinde ve Üniversite dışından da destek toplayan Bulut, yardımların yarısını Rojava ve bölgedeki çadır kentlere gönderme kararı aldı. Gazetemize konuşan Elif Beritan Bulut, kendi ailesinin de mülteci geçmişi olduğunu ve ne tür zorlu koşullarda yeni bir yaşamı kurabildiklerini söyleyerek, böylesi bir çalışmayı yürütmeyi sorumluluk olarak ele aldığını ifade etti.
Bulut, bu kampanyanın aynı zamanda diğer üniversitelerdeki genç arkadaşlarına örnek teşkil etmesini dilediğini ve kendi üniversitelerinde benzer bir proje başlatmak isteyen öğrencilerin volunteering@kingston.ac.uk adresine email atarak bilgi edinebileceğini söyledi.