UTAMARA 16. kongresini gerçekleştirdi

Kadın Haberleri —

.

.

  • UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi 16. kongresini gerçekleştirdi. Kongrede merkezin yürüttüğü çalışmalar ve 2023 yılı projeleri ele alındı.

Almanya’da çalışma yürüten UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi 25 Şubat’ta 16. kongresini gerçekleştirdi. Çok sayıda üyenin katıldığı kongrede yürütülen çalışmalar, projeler ele alınıp değerlendirildi. Kongrede özellikle “Özsavunma ve Öz yardım” çalışmasını içeren NuJin Projesi, Almanya`da dil bilgisi gelişiminin, sosyal yaşamın ve bürokrasi bilgisinin teşvik edildiği MiA Kadın Kursları, Kadın kırımına karşı ve kadın sağlığı için geliştirilen projeler, kadın ve genç kızları güçlendiren iMpuls projesi, ayrımcılığa karşı yürütülen MUT projesi, açık alanlarda düzenlenen kitap söyleşileri ve çeşitli kültürel, eğitsel ve bilimsel projeler değerlendirildi. 2023 yılında yürütülecek projelerin de tartışıldığı kongrede çalışmaların daha kapsamlı yürütülmesi, üye sayısının artılması üzerinde de duruldu. 

Yeni dönemde yürütülecek projelerde çocuklarla birlikte anne-babaların da çalışmalarda yer alması gerektiğini dikkat çekilen tartışmalarda son yaşanan Mereş merkezli depreme de değinildi. Kadınların günlük yaşadığı şiddete bir de deprem dolayısıyla yaşanan felaketin yol açtı travmanın da eklendiği belirtilerek kadınların yükünün ağırlaştığı kaydedildi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.