Etkinlik çocuklara adandı
Açıklamada devamla şunlar belirtildi: "İsimleri kurumumuza verilen her iki kadın yoldaşımız farklı halklardan olmalarına rağmen, kardeşlik ve barış için insanlararasında kültürel köprüyü kurmak istedi. Uta ve Amara arkadaşlarımızın şahadet yıldönümleri vesilesiyle düzenlediğimiz bu yılki etkinliğimizi tüm çocuklara adıyoruz. Çocuklarımızın hayalleri ve düşleri yok edilmesin diye, çocuklar çocukça bir dünyada yaşayabilsinler diye ve cezaevleri çocuk yuvasına dönüştürülmesin diye 'Çocuklarımız geleceğimizdir, geleceğimizde özgürlük umudumuzdur' diyoruz."
Açıklamada ayrıca tüm kadınlar için "Sizler de umut ve düşlerinizle etkinliğimize katılırsınız" çağrısı yapıldı.
Hazırlanan program zengin
Etkinlik kapsamında yoğun bir hazırlık yapıldığı belirtilen açıklamada, resim sergisi, şarkı, halay ve çeşitli oyunlarla çocukların hayalleri ve umutlarını paylaşacağı da belirtildi. Programda Bielefeld’den Koma Gulülken Cizra Botan, Darmstadt Ceylan Önkol Çocuk korosu, Düsseldorf’tan çocuk folklorü ile balerin Şevdanaz Ceylan sahne alacak. Ayrıca sahne programı dışında yarışma etkinlikleri de bulunuyor. Çuval, ip, yumurta, yoğurt yarışması olacak. Palyaço, boyama oyunları, çocuk sanatçıların yer alacağı etkinlikte, Eylem ile Zozan Zudem de standları ile katılacak. Standlar ve yöresel yemekler de sergilenecek.
Uta Schneiderbanger ve Ekin Ceren Doğruak’ın yaşamını yitirişlerinin yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta saat 17:00’da Uta Schneiderbanger’in mezarı ziyaret edilecek. Mülheim/Ruhr Altstadt-Friedhof adresindeki mezarı başında yapılacak anmaya başta kadınlar olmak üzere bütün dostlar davet edildi.
HABER MERKEZİ