Vahşet! Sübyancılığa ‘evlilik’ kılıfı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsmailağa Cemaati'ne bağlı vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken gelinlik giydirip sübyancı Kadir İstekli’ye verdi. İstekli çocuğa “evcilik oyunu” adı altında yıllarca tecavüz etti.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken gelinlik giydirip “evlendirdiği” resimlerle kanıtlandı. 

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün “cinsel istismara” uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu.

Fotoğrafların yansıması

Yalanlanan vahşetin fotoğraflarına ulaşan Birgün gazetesinin yazarlarından Timur Soykan yazdığı köşede olayı şöyle anlattı: “H.K.G.’nin çocukken imam nikahı kıyıldığının kanıtı olarak savcılığa verdiği fotoğraflara ulaştık. Fotoğrafların birinde H.K.G., 6 yaşında ve gelinlik içinde. Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor. Tarikat kurallarına göre sarıklı, cübbeli ve sakallı olan Kadir İstekli ise çocuğa sarılıyor.”

6 yaşındaki çocuğa tecavüzü oyun olarak göstermiş

Yıllar sonra olayın dehşet verici boyutunu algılayan ve yaşadığı gerçeklik karşısında ezilen H.K.G. şikayette bulundu. H.K.G.’nin yaptığı şikayet sonucu hazırlanan iddianamede; “İstanbul Çengelköy’de yaşarken babası onu 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile imam nikahıyla ‘evlendirdi’” kaydedildi.

İmam nikahı ardından çocuğa yönelik tecavüzün başladığı belirtilen yazıda Soykan şunları belirtti: “Kadir İstekli ona bunun bir oyun olduğunu söylüyordu. Yıllar sonra H.K.G. ifadesinde şunları söyleyecekti: “Ben ağladım. Kadir evlendiğimizi söyledi. Annem, babam nasıl evliyse bizim de evli olduğumuzu anlattı. ‘Sen benim karımsın, ben senin kocanım’ dedi. ‘Evliler böyle oyunlar oynar ama bu oyun kimseye söylenmez’ dedi. Annem ile babam Kadir’e ‘Damadım’ diyordu.”

İddialara göre; ilk zamanlarda annesi karşı çıkmıştı. Ancak babası anne evde olmadığı günlerde H.K.G.’yi Kadir İstekli’nin dairesine gönderiyordu."

Kemik testine başkası girer

17 yaşında hamile kalan H.K.G. annesi tarafından hastaneye götürüldüğünde olaya polis karıştı. Burada H.K.G. verdiği ifadede kendi rızasıyla evlendiğini söyledi. Olay savcılığa taşındı. Timur Soykan bundan sonrasını şöyle yazıyor: “Ancak savcılık akılalmaz biçimde doğum kaydı istemedi. Bunun yerine kemik yaşı testi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada müritlerin araya girmesiyle teste 21 yaşındaki bir kadın sokuldu. 17 yaşında olduğunu söyleyen kızın kemik yaşı raporda 21 görünüyordu. Buna rağmen soruşturma kapatıldı. Bu dosyanın kapatılması için kimlerin devreye girdiğini halen bilmiyoruz.”

Kanıtlarla sübyancılık 

H.K.G. yaşadıklarının normal olmadığını dinlediği bir gün radyo programından anladı. Program “evlendirilen” küçük kız çocukları hakkındaydı. 18 yaşına geldiğinde resmi nikah kıyılan H.K.G., gizlice kullandığı sosyal medya hesabından tanıştığı bir kadına yaşadıklarını anlattı. Kadın ona yardımcı olup ve kanıt toplamasını önerdi. 

Kanıt toplayan H.K.G., Kadir İstekli ile yaptığı konuşma ve tartışmalar sonrası daha fazla şiddete uğradı. Cinsel saldırı arttı. Hatta 30 Kasım 2020’de şikayetçi olduğu sırada vücudunda morluklar vardır. İstanbul Anadolu Savcılığı’nda şikayetçi olan H.K.G. topladığı ses kayıtlarını, fotoğrafları sırasıyla savcılığa sundu.

Tutuklu kimse yok

İki yıl süren araştırma sonucunda 30 Ekim 2022’de İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamenin hazırlandığını yazan  Soykan devamla şöyle yazdı: “Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının istismara göz yumduğunu anlattı. Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtti. Ayrıca savcı, Kadir İstekli’ye cinsel saldırı suçundan da ceza istedi.

Ancak 27 yıldan az olmayacak şekilde ceza istenmesine karşın Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatma Gümüşel tutuklanmadı.”

 

*****

Tarikatta kadınların okumasına izin yok

İsmailağa Cemaati’nin ‘Hocaefendi’, ‘Efendimiz’ diye hitap ettiği Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. 1998’de İstanbul Fatih’te doğdu. Kadınların çarşaflı, erkeklerin uzun sakallı, cübbeli ve sarıklı olduğu tarikat dünyasında eğitimden uzak ve eve hapsedilmişti. Tarikatın şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, kız çocukların okutulmasına izin vermiyordu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.