Ve tecavüzcüyü saldılar

Kadın Haberleri —

.

.

  • Siirt'te, Molla Burhaneddin Medresesi’ne bağlı yatılı Kuran kursunda 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna sistematik tecavüzde bulunan D.M.'nin babası B.M.'nin AKP Siirt Milletvekilli Osman Ören ve iş insanı Ethem Sancak’la görüşmesinden sonra, apar-topar mahkesi yapılarak serbest bırakıldı. Sonraki duruşma tarihi de belirlendi.

Siirt’in Tillo ilçesinde, Molla Burhaneddin Medresesi’ne bağlı yatılı bir Kuran kursunda 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna sistematik bir şekilde iki yıl boyunca tecavüz eden hoca D.M.’nin (47),  26 Kasım’da görülmesi beklenen duruşması bir anda 2 Kasım’a alındı.

Önceki gün Siirt 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tecavüze uğrayan çocuğun avukatı ile tecavüz sanığı D.M. ve avukatı katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmalara geçildi. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti D.M.’nin serbest bırakılmasına, duruşma tarihinin de daha sonra bildirilmesine karar verdi.

D.M’nin salıverilmesi AKP’nin işi mi ?

Olayın açığa çıkması ardından tutuklanan  D.M’nin baba B.M.’nin oğlunun serbest bırakılması için AKP Siirt Milletvekilli Osman Ören ve iş insanı Ethem Sancak’la görüştüğü iddia edildi. İddianamenin hızlı bir şekilde hazırlanması, davanın belirlenen tarihten önce gerçekleşmesi ve tecavüzcünün salıverilmesi iddiaları doğruladı. Duruşmanın bir sonraki tarihin bildirilmemesi ise akıllara “Dava kapandı mı” sorusunu getirdi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.