Kürt siyasi hareketinin ilk yasal partisi olan Halkın Emek Partisi’nin (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 28’inci yıl dönümde mezarı başında anıldı.
5 Temmuz 1991’de gece vakti evinde gözaltına alınan Aydın’ın cenazesi iki gün sonra 7 Temmuz’da Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarında işkence edilmiş bir halde bulunmuştu.
Mardin Kapı Mezarlığı’nda yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, HDP’li yöneticiler ve Kürt siyasetçilerle birlikte Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın katıldı.
Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, devlet tarafından katledilen ağabeyinin katillerinin 28 yıldır ortaya çıkarılmadığını hatırlatarak, “Bunca yıldır biz katilin peşinde değiliz. Çünkü biliyoruz ki katil bir organizasyonladır. Geçmişten beri Kürtlere bu yapılmıştır. Bunun için tek tek kişilerin peşine düşmüyoruz” dedi.
AMED