HDK İsviçre, HDP’nin başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne destek vermek amacıyla Basel kentinde bir eylem düzenledi.
AKP-MHP faşizmine karşı dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapılan eylemde, halkların ancak direnişle faşist rejimin üstesinden gelebileceği vurgulandı.
Eylemde Türk devletinin Dersim’de yaptığı doğa katliamına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikası protesto edildi.
Claraplatz’da yapılan eylemde, 'Siyasetçilerime dokunma', 'Nuriye, Semih yalnız değildir' pankartları ve dövizlerinin taşınırken, sık sık 'Katil Erdoğan', 'Yaşasın dayanışma' sloganları atıldı.
Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarının da kabul edilmeyeceğine dikkat çekilen konuşmalarda, Avrupa’da güçlü bir çalışma ile Türk devletinin katliamcı politikalarını deşifre edilmesi istendi.
ANF/BASEL