Virginia Woolf’un heykeli tartışma yarattı

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • Londra’nın güneybatısındaki nehir kenarında bir banka yerleştirilecek olan Virginia Woolf heykelinin konumu tartışmalara yol açtı. 

 

Virginia Woolf’un Thames Nehri’ne dikilecek heykeli tartışma yarattı. Woolf’un onca yıl boyunca eşi yazar Leonard Woolf ile birlikte yaşadığı Londra’nın güneybatısındaki nehir kenarında bir banka yerleştirilecek heykeline bölgedeki yerel bir koruma grubu, seçilen konumun yanlışlığından dolayı karşı çıktı.

Ömrü boyunca depresyonla mücadele eden Woolf birkaç başarısız intihar girişiminin ardından 1941’de cebini taşlarla doldurup Doğu Sussex’teki Ouse Nehri’ne atlayarak intihar etmişti.

Yazarın nehir kıyısına dikilecek heykeli belediye konseyince onaylanmıştı. Yazarın hastalığı ve ölüm şekli göz önüne alındığında heykelin bir nehir kıyısına dikilmesini duyarsızlık olarak nitelendiren koruma grubu bu konuda endişe duyduklarını açıkladı. Belediyeden gelen yanıt ise heykelin yerini değiştirme çabalarının bu endişeden kaynaklanmadığı, Woolf heykelini gözden uzak tutmak için böyle bir girişim yapıldığı yönünde.

LONDRA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.