Vox’un Müslüman düşmanlığı

Dünya Haberleri —

Vox taraftarları gösteride

Vox taraftarları gösteride

  • Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırısı İspanya'daki aşırı sağcı Vox Partisini harekete geçirdi. Vox, Müslüman ülkelerden gelenlere İspanyol vatandaşlığı verilmesinin durdurulmasını istedi.

İspanya'daki aşırı sağcı Vox Partisi, Müslüman ülkelerden gelenlere İspanyol vatandaşlığı ve oturum izni verilmesinin durdurulması için parlamentoya teklif sundu. Parti özellikle İspanyol vatandaşlığı ile oturum ve ülkede kalış izni alınması için prosedürlerin durdurulmasını istiyor.
Parti ayrıca "İslam kültürüne sahip ülkelerden gelen göçmenlerin doğru ve barışçıl entegrasyonları garanti edilemiyorsa İspanya'ya girişlerinin yasaklanmasını" da talep ediyor. Partinin sunduğu teklifte polisin terörle mücadele birimlerinin güçlendirilmesini de yer alıyor. Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından vatandaşlık verilmesine ilişkin yayınlanan rakamları içeren teklifte geçen yıl İspanya'da verilen vatandaşlık sayısında yüzde 26'lık bir artış kaydedildiği, yeni vatandaşlıkların üçte birinin Fas kökenli olduğu vurgulanıyor.
İspanya'da 880 bine yakın nüfusu ile Faslılar ülkedeki en büyük yabancı grubu oluşturuyor. MADRİD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.