Werxelê şehitlerine minnet

Yurt Dışı Haberleri —

Rojin Ramadan (Amara Cudî)

Rojin Ramadan (Amara Cudî)

  • Türk devletinin kimyasal gaz kullanarak katlettiği Rojin Ramadan (Amara Cûdî) ve yoldaşları için Heilbronn’da anma etkinliği düzenlendi.

 

Faşist Türk devletinin 5 Ekim günü Werxelê‘de kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen 5 HPG gerillasından biri olan Rojin Ramadan (Amara Cûdî) için taziye kabulü ardından anma etkinliği düzenlendi.

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmada, Rojin Ramadan’ın kardeşi, dayısı ile Kongreya Star ve PYD temsilcileri de hazır bulundu.

Anmada Kongreya Star adına konuşan Zozan Dêrik, “Kürdistan‘ın her karış toprağında şehitlerimizin kanı vardır. Amara ve onunla birlikte şehit düşen arkadaşlarımız soykırımcı Türk devletinin saldırılarına boyun eğmediler. Gösterdikleri  kahramanlık direnişleri karşısında çaresiz kalan Türk devleti, uluslararası tüm kuralları çiğneyerek kimyasal gazlar kullandı. Tüm dünya diktatör Erdoğan’ın saldırılarına seyirci kalan bütün devletler bu suça ortaktır” diye belirtti.

PYD temsilcisi Abdin Xorşîd ise Kürdistan halkını saldırılara karşı duyarlı olmaya ve Rojava’daki kazanımları sahiplenmeye çağırdı.

Rojin Ramadan’ın kardeşi Norşin Ramadan ise, “Benim kardeşim Amara, küçüklüğünden beri cesurdu  Kendisi bizim gibi sıradan bir yaşamı değil, özgürlükçü bir yaşamı sevdi. Bu amaçla halkının yaşamı ve Önderliğin özgürlüğü için son saniyesine kadar mücadele etti ve bu uğurda verilen binlerce şehidin içinde yer aldı. Sonuna kadar yolunda olacağımızı belirtiyoruz” diye belirtti.

Şehidin dayısı Bavê Nasir ise “Şehitlerimizin mücadelesinin tüm Kürdistan’ı özgürleştireceğine güvenimiz tamdır” dedi.

Konuşmalar ardından Werxelê şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon izlendi.

HEILBRONN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.