Berlin Barosu Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Sözcüsü avukat Marc Daniel Wesser, gazetemize Berlin Barosu adına verdiği demeçte Elçi'nin katledilmesini büyük bir şok ile karşıladığını söyledi.
Wesser şu açıklamayı yaptı: "Türk devletinin avukat meslektaşlarımıza karşı uyguladıkları baskılar yıldan yıla artmaktadır.
İstanbul Barosu'nda tüm çok sayıda avukatın tutuklanması olmuştu.
İstanbul Barosu'nun toplu davalarda davalıların dava haklarını korumasından sonra bu tutuklamalar gerçekleşmişti. Diğer yandan Tahir Elçi'ye karşı geçmişte de ölüm tehditleri vardı. Buna rağmen Türk devleti Tahir Elçi'nin hayatını korumayı başaramadı. Bu hukuk devletini zayıflatmak ve Türkiye'de ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlerin yararına oluyor. Alman Federal Hükümeti ve AB'ye çağrımız, Türk hükümetine önümüzdeki Türkiye ile müzakerelerinde "BM Temel prensiplerine ilişkin avukatların rolleri" yönündeki sorumluluklarını hatırlatmaktır. Türkiye'deki avukatlar korkutulmadan, tehdit edilmeden ve takibe alınmadan görevlerini yerine getirmesi sağlanmalıdır. Avukatlar, Türkiye'de hukuk devleti ve Türk adaletinin bağımsızlığı için çaba gösteriyor. Fakat engellemelere maruz kalıyorlar. Türk hükümetinin ise "siyasi amaçlıdır" iddiası, kendilerine karşı davaların açılması da neredeyse dayanılmaz bir olgudur."
Türk devletinin tehditlerden haberdar olmasına rağmen yeterince korumadığı meslektaşımız Tahir Elçi'nin katledilmesi, olayı yeni bir aşamaya getirmiştir. Türkiye'de avukatların hukuk devleti için verdiği mücadele, saygımızı ve desteğimizi hak ediyor."