Xalê Simo KDP'ye öfkeli

Îsmaîl Elî (Xalê Simo)

Îsmaîl Elî (Xalê Simo)

  • Kobanêli Îsmaîl Elî (Xalê Simo) 62 yaşında ve YPG’nin eski savaşçısı. Rojava Devrimi’nin başından itibaren DAİŞ’e karşı birçok savaşa katıldı. Kendisi ve bir grup arkadaşının DAİŞ çeteleri tarafından bombalı araçla hedef alınmasına ve sol ayağı kesilene kadar DAİŞ’e karşı savaştı.

 

Xalê Simo, Türk ordusuna karşı Kürdistan dağlarındaki savaşta 2017'de şehit düşen gerilla Barîn Şîlan’ın, savaşa devam eden iki gerilla ve Öz Savunma Güçleri’ne bağlı üç savaşçının da babası. Xalê Simo, KDP'nin Türk devleti ile devam eden iş birliğine öfkeli. “Biz Kürtler Başûr’a büyük Kürdistan’ın birleşmesi için bir umut olarak bakıyoruz, elde ettikleri fırsat tarihiydi. Ancak bugün yaptıkları ahlaksızlıktır. Kendi ulusunun çocuklarını öldürenlere yardım ediyor ya da bizzat öldürüyor" diyen Xalê Simo, “Başûr’un durumu tehlikede olduğu için bu ihaneti ve oradaki kardeşlerimizin düşüşünü kabul etmeyeceğiz” şekilnde konuştu. 

Gerillanın Kürdistan dağlarından bir adım geri atmasının Başûr’un sonunun gelmesi anlamına geldiğini belirten Xalê Simo, Başûr halkına seslendi: “Bugün Kürdistan dağlarından Türk devletinin ordusuna karşı savaşanlar, Kürt çocuklarıdır. Tek amaçları halklarını özgürlüğe kavuşturmak, onlar başka bir gezegenden gelmedi. Kürdistan’ın dört parçasından toplanmışlar. Canlarını ülkeleri ve halkları için feda ediyor. KDP’nin Kürtlere ihanetine karşı sessiz kalmayın.” ANHA/KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.