Yanlıştan dönün kapıları açın!

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, Türk iktidarına seslendi: ”Tecridin kaldırılması için direnen tutsakların sesine ve uyarısına kulak verin, yaptığınız bu yanlıştan dönün, İmralı’nın kapılarını açın.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Savaşta ısrar eden iktidarın, en çok barışa, barış sesine saldırdığını; tecrit siyasetinin de bu saldırının mihenk taşı ve can damarı olduğunu söyleyen Günay, Türkiye’nin bugün içine sürüklendiği krizlere, darbe mekaniğine, otoriter yönetim anlayışına karşı uyarılar yapan, Türkiye siyasetini esaslı bir yerden okuyan özgürlük perspektifi sunan aktörlerin başında 22 yıldır ağır tecrit altında tutulan Öcalan’ın geldiğini hatırlattı.

Özel bir gasp ve hınç

Öcalan’ın özel bir gasp ve hınç hukukuyla tecrit altında tutulduğunun altını çizen Günay, şöyle devam etti: ”Avukat görüşü yok, aile görüşü yok, telefon görüşü yok. Öcalan çözüm modellerinden söz ettikçe, yol haritaları hazırladıkça, somut adım atıp hazır olduğunu ifade ettikçe ve kangrenleşmiş Kürt sorununa dair nihai çözüm masasını işaret ettikçe, tecrit ağırlaşıyor, derinleşiyor. Çünkü bu savaş sürsün, cenazeler gelsin, kimse Türkiye’nin yaşadığı gerçek sorunları konuşmasın istiyorlar. İstiyorlar ki; Öcalan bu konuda toplumu uyarmasın, çağrıları karşılık bulmasın. İşte tecridin anlamı da esasen budur. Öcalan üzerindeki tecrit ağır ve tehlikeli bir hal aldı artık. Kendisiyle yapılan son korsan telefon görüşmesinde de dile getirdiği ‘devlet yanlış yapıyor’ uyarısı son derece önemlidir. Devlet ve iktidar yanlışta ısrar etmeyi sürdürüyor.

Bunun sürdüremezsiniz

 Tecritle, kumpaslarla, iletişim kanallarını kesmekle bu gidişatı sürdüremezsiniz, toplumu oyalayamazsınız. Sadece savaşı derinleştirir, toplumun hafızasını kirletirsiniz. Tekrar tekrar söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz; tecridin kaldırılması için 162 gündür direnen tutsakların sesine ve uyarısına kulak verin, yaptığınız bu yanlıştan dönün, İmralı’nın kapılarını açın.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.