Yapmamız gerekeni tutsaklar yapıyor

❏

  • Açlık grevindeki tutsaklardan Mehmet Ruhi Bakır’ın ağabeyi Kerbela Bakır, “Bizim yapmamız gerekeni cezaevindeki insanlar yapıyor. Görevlerimizi yerine getirseydik bugün açlık grevinde olmazlardı” dedi.

AMED

PKK ve PAJK’lı tutsakların, tecride karşı açlık grevi eylemi, 83. gününde.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi, 83. gününde devam ediyor. Aynı amaçla Mexmûr Şehit Aileleri Derneği’nde 62, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda ise 45 gündür eylem yapılıyor.

Talepler kabul edilsin

Açlık grevindeki tutsaklardan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Mehmet Ruhi Bakır’ın ağabeyi Kerbela Bakır, taleplerinin kabul edilmesini istedi. Öcalan üzerindeki tecridin bütün cezaevlerine yayıldığına dikkat çeken Bakır, koronavirüsü tedbirleri gerekçe gösterilerek izolasyon politikasının ağırlaştığını söyledi. Bakır, “Hırsızlar, tacizciler ve tecavüzcüler pandemi gerekçesiyle serbest bırakıldı. İktidar kongreler, mitingler, toplantılar yapıyor. Onlara pandemi yok da bize mi var?” diye tepki gösterdi. 

Ailelere eziyet ediyorlar

Cezaevlerinde sık sık yaşanan sürgünlerle ailelere eziyet edilerek cezalandırmak istendiğini ifade eden Bakır, şunları söyledi: "Ailelerinden uzaklaştırıyorlar. Aileler böylece zor duruma koyuluyor. Zaten ekonomik durumu kötü aileleriz. Kemiklerimize, cenazelerimize bile tahammülleri yok. Tutuklularımıza nasıl tahammülleri olacak. Ailelere zahmet çektirmek ve perişan etmek istiyorlar.”

Eylem basite alınmamalı

Açlık grevlerinin basite alınmamasın gerektiği uyarasında bulunan Bakır, “Yarın süresiz açlık grevine dönüşebilir. O zaman iktidar ve ortağı da dahil hiç kimse bu vebali kaldıramaz. Bu nedenle açlık grevindeki insanların iradelerine ve taleplerine sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.
 
İnsanlığımdan utandım

Dışardaki herkesi “Bizim yapmamız gerekeni cezaevindeki insanlar yapıyor. Görevlerimizi yerine getirseydik bugün açlık grevinde olmazlardı” öz eleştirisiyle yaklaşması gerektiğini vurgulayan Bakır, şunları ekledi: “Sürekli yükü içerdekilerin üzerine yüklüyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalmadığı sürece açlık grevi devam edecek. Bizler de cezaevlerindeki insanların, iradelerine ve eylemlerine sahip çıkacağız. Bu süreci bu şekil de aşacağız. Açlık grevinde tutukluları ziyaret ettim. Görüşe gittiğimde kendimden, insanlığımdan utandım. Devletin açlık grevi eylemcilerinin taleplerini kabul etmesi gerekiyor. İmralı’daki tecridin kaldırılmasını istiyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.