Yavuzel hakkında yakalama kararı

Yurt Dışı Haberleri —

Gökhan Yavuzel

Gökhan Yavuzel

  • Yazar Gökhan Yavuzel hakkında, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla Urfa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında yeni bir yakalama kararı çıkarıldı.

 

Kurtjitem” adlı twitter hesabı tarafından hedef gösterilince, bunun üzerine sosyal medyada bir video yayınlayarak bu tehdite cevap verdiğini belirten yazar Gökhan Yavuzel "Buna karşı ortak bildiriler yayınladık. Bunun üzerine hakkımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten dava açıldı. Bir kaç gün önce davanın ilk duruşması görüldü ve hakkımda yakalama kararı çıkartıldı. Daha önce hakkımda 2019’da terör örgütü propagandası gerekçesi ile açılan davadan da yakalama kararım var" dedi.

Karar sürpriz değil

Yakalama kararının kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Yavuzel, "Türkiye’de yargılamalarda yazar, sanatçı, gazeteci birçok kişi hakkında dava açılıyor ve yakalama kararı çıkartılıyor. Verilen kararları tahmin etmek zor değil. Mesela bu videoda mevcut iktidar için “bu devran böyle gidemez, düşeceksiniz” demiştim. Bunu ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ olarak saymışlar. Bir yazar olarak Türkiye’de ve dünyada gelişen olaylara karşı tepkisiz kalmayarak yazıyorum yada video ile paylaşıyorum" diyerek böyle bir durumun dava konusu olmasının gerçekçi olmadığını vurguladı.

Soruşturma açılmadı

"İnfaz listesi"nde adı geçen ve 26 Temmuz’da Türk aksanıyla konuşan bir grubun saldırısına maruz kalan Yavuzel, yürütülen soruşturmada bir gelişme olmadığını belirterek şunları söyledi: "Polisler halen saldırılara ilişkin araştırmalarının devam ettiğini söylüyor. Biz bu saldırganların kimler olduğunu biliyoruz. Bu saldırı sıradan insanlar tarafından yapılmış olsaydı mutlaka ortaya çıkardı."

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.