
Frankfurt Kürt Kültür Derneği'nin binasında yapılan toplantıya yaklaşık 70 kişi katıldı. Toplantının gündemi Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen imza kampanyası ve Güneybatı Kürdistan'daki gelişmelerdi. YEK-KOM Başkanı Yüksel Koç, derneklerin çatı örgütü olan YEK-KOM'la ortaklaşa çalışma yürütemediğinden şikayet etti. Koç, bundan sonra daha iyi iletişim kurmanın yollarını arayacaklarını söyledi. Koç, derneklerinin ilgi çekici olmadığını da dile getirerek "Derneklerimizde kültürel çalışmalar eksik. Bundan dolayı özellikle gençlerimizi ilgi göstermiyor. Bizler gençlerimizi dernek çalışmalarına ortak etmeliyiz" dedi.
Yine derneklerin dış kamuoyuyla fazla ilişki kuramadığını söyleyen Koç, "Derneklerimizin dışilişkiler komisyonu çok zayıf. Bundan dolayı yabancı kurumlarla diyalog kurulmuyor. Her derneğimiz yeni dönemde özellikle dışilişkiler komisyonuna önem vermelidir" şeklinde konuştu.
YEK-KOM'un Kürt kimliğinin Almanya'da tanınması için başlattığı kampanyanın başarıyla devam ettiğini dile getiren Koç, aynı başarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen imza kampanyasında da olması gerektiğini söyledi. Koç, "İmza kampanyası için daha aktif olunmalı. Her dernek yönetimindeki arkadaşlarımız yanlarında mutlaka imza formlarını bulundurmalı. Herkes kendisine bir hedef koymalı ve bunu başarmak için tüm gücüyle çalışmalı" dedi.
YEK-KOM Başkanı Yüksel Koç, ayrıca 20 Ocak'da Aşağı Saksonya eyaletinde yapılacak parlamento seçimlerinde Gülten Kelloğlu ve Yılmaz Kaba'yı desteklediklerini ve bu eyaletteki derneklerden her iki adayın seçim kampanyasına aktif destek vermesini istedi.
Toplantının son bölümünde ise YEK-KOM'un 2013 yılı içindeki hedefleri ve YEK-KOM'un olağan kongre tarihi de belirlendi. Buna göre YEK-KOM'un kongresi 13-14 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.
AGİT BAÐRIYANIK / FRANKFURT