Yeniden yapılanmada yeni aşama

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

  • HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantılarını tamamladı. 900’den fazla halk toplantısına 30 bine yakın kişi katıldı. Ağustos başında yapılacak çalıştay ve atölyelerden sonra sıra kongrede.

HDP ve Yeşil Sol Parti seçimlerden sonra başlattığı eleştiri-özeleştiri süreci ve yeniden yapılanma çalışmalarının ikinci aşaması olan halk toplantıları tamamlandı. 10 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuz’da tamamlanması planlanan halk toplantıları, yoğun talep ve katılım üzerine 30 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 8 ayrı bölgede, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin örgütlü olduğu bütün il ve ilçelerde binlerce toplantı yapıldı. 30 bine yakın kişinin katıldığı halk toplantılarının organizasyonu için HDP, Yeşil Sol Parti, HDK, DTK, bileşen partilerin MYK, PM üyeleri, Yeşil Sol Parti milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Meclisi üyelerinin aralarında yer aldığı 400’den fazla kişi görev aldı. Aynı zamanda yerel toplantılar için de partinin gönüllü çalışanları, aktivistleri, mahalle komisyonları, il ve ilçe yöneticileri aktif bir şekilde görev aldı. 

Yüzlerce toplantı yapıldı

Bu çalışma kapsamında Türkiye genelinde 900’den halk toplantısı ve 2 bine yakın aile, kurum, esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Sadece İstanbul’da 100’den fazla halk toplantısı gerçekleştirildi ve bu toplantılara yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Amed Bölgesi, 250 toplantı, 900 aile ziyareti ve 15 binden fazla kişinin katılımıyla toplantıların en yoğun ve katılımın en yüksek olduğu bölge oldu.

Serhat, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Çukurova’da yapılan toplantılara da binlerce kişi katıldı. 

Sıra Çalıştay ve Atölyelerde

Toplantılarda HDP’nin demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasına vurgu yapılırken, yaşanan eksik ve yetersizliklerin de bu paradigmadan uzaklaşmadan kaynaklandığı tespiti, en fazla öne çıkan tespitlerden biri oldu. Yapılan eleştirilerin, önerilerin tamamı kayıt altına alındı ve bunlar Genel Merkezde kurulan komisyona iletildi. Komisyon yerellerden gelen eleştiri, özeleştiri ve önerilerin tamamını tasnifleyerek kısa süre sonra başlayacak olan çalıştay ve atölyelerde ele alıp rafine hale getirecek. 20 Temmuz’da yapılması planlanan; ancak halk toplantılarının sarkması nedeniyle Ağustos başında başlaması beklenen çalıştay ve atölyelere kendi alanında uzman akademisyen, danışma kurulu üyeleri, parti yöneticileri katılacak. Kadın özgün atölye ve çalıştaylara da ayrıca yapılacak.

Kongre Eylül ayında

Bu toplantılardan edinilen sonuçlar daha sonra konferansa taşınacak ve konferans delegelerinin iradesiyle kararlaştırıldığı biçimiyle konferans kararı şeklinde kongreye taşınacak. Kongrenin de Eylül ayında yapılması hedefleniyor.

HDP ve Yeşil Sol Parti yaptığı bu toplantılar ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinden yeni yönetimini, dönemsel politik hattını belirleyecek. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.