Yerelde kadın gücü şart!

Kadın Haberleri —

Ruken Zeryam Işık Yıldız

Ruken Zeryam Işık Yıldız

TJA aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, 15 Eylül'de başlattıkları “Bi jin jiyan azadiyê ber bi azadiyê ve” kampanyasında iki temel ayak üzerinden örgütlendiklerini, ilk ayağın her ilde kurumlarda aktif çalışmalarda yer alan kişilerle başladığını belirtti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), 15 Eylül’de yayımladığı deklarasyonla “Bi jin jiyan azadiyê ber bi azadiyê ve” (Jin jiyan azadî ile özgürlüğe doğru) şiarıyla 8 Mart’a kadar sürecek yeni bir kampanyanın duyurusunu yapmıştı. 20 Eylül’de de Şirnex ve İstanbul’dan startı verilen kampanya kapsamında Kürt Halk Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit, özel savaş politikaları, kadın kırımı, doğa talanı ve anadil üzerindeki baskılara karşı atölyeler düzenlenirken, kampanya süreci devam ediyor

TJA aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, kampanyada iki temel ayak üzerinden örgütlendiklerini, ilk ayağın her ilde kurumlarda aktif çalışmalarda yer alan kişilerle başladığını belirtti.

Kampanya kapsamında düzenlenen özgün ve karma eğitim atölyelerinde tecridin yanı sıra özel savaş politikaları anlatıldı. Her mahalle ve köyde kadın örgütlenmesi için çalışmalar yürütüldü.

 

 

Her yerde örgütlenecekler

Jinnews’e bilgi veren Ruken Zeryam Işık Yıldız, Kurdistan ve Türkiye kentlerinin birçoğunda başlattıkları kampanyanın birinci ayağını bitirdiklerini, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ikinci ayağa geçtiklerini söyledi.

“Özgür Kadın Hareketi olarak mevcut kampanyayı örgütleme kampanyasına dönüştürdük” diyen Ruken Zeryam Işık Yıldız, yaşamın tüm alanlarına ‘eşit temsiliyet’ ilkesini esas aldıklarını bu bağlamda yerel seçimler sürecine kadınları teşvik edeceklerini kaydetti.

Ruken Zeryam Işık Yıldız, kadınların çalışmalara yoğun bir şekilde katıldığını, güçlü ve katılımcı kadınların bu mücadeleleriyle birçok şeyi başaracağına inancının tam olduğunu dile getirdi. ÊLIH

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.