Yeşiller’in başbakan adayı Baerbock

Dünya Haberleri —

Annalena Baerbock

Annalena Baerbock

  • Eylül ayında yapılacak seçimler için Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı netleşti. Kurultayda delegelerin çoğunun oyunu alan Annalena Baerbock Yeşillerin başbakan adayı oldu.

 

Almanya’da eylül ayında yapılacak seçimlerde Yeşiller Partisi başbakan adaylığı için Annalena Baerbock’u belirledi.

2018 yılından bu yana Robert Habeck ile birlikte Yeşiller’in eş genel başkanlığı görevini yürüten Baerbock, 2000-2004 yılları arasında siyasal bilimler ve kamu hukuku okudu. Sonrasında Londra'da uluslararası hukuk eğitimi alan Baerbock, 2008-2009 döneminde de partisinin Meclis Grubu'nda dış politika ve güvenlik politikaları alanında çalışma yürüttü. Baerbock, ayrıca partisinin iklim uzmanı olarak öne çıkan isimlerden.

Baerbock'un Yeşiller eş başkanlığı görevine gelmesinden sonra, kamuoyu yoklamalarına göre partinin oyları yüzde 20 civarına yükseldi, birçok eyalet seçiminin yanı sıra Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de Yeşiller oylarını artırarak, başarı elde etti. Almanya’da yapılan anketler Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun oy oranının yüzde 30’ların altına düştüğünü söylüyor. Seçmenlerin yüzde 20’si Eylül seçimlerinde Yeşillere destek vereceği görüşünü belirtiyor. 

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.