Yiğit'ler şehitleri Den Haag'da anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Yiğit şehitleri

Yiğit şehitleri

  • İşgalci Türk güçlerine karşı sergilenen gerilla direnişinde 12 Temmuz günü şehit düşen Kawa (Berxwedan Nisebin), Yiğit ailesinin ölümsüzleşen birçok evladının son halkası oldu.

 

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürütülen Bazên Zagrosê Hamlesi’nde 12 Temmuz günü şehit düşen Kawa Yiğit şahsında Yiğit ailesinin şehitleri Hollanda’nın Den Haag kentinde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde, Yiğit ailesinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımının 1983 yılında Salih Yiğit (Battal) ile başlayarak, diğer aile bireylerinin katılımı ile geleneğe dönüştüğü belirtildi.

Yiğit ailesi şimdiye kadar Hasip Acat, Nezir Acat, İsmail Yiğit, M. Tahir Yiğit (Zerdeşt), Hüseyin Yiğit (Zerdeşt), Abdullah Yiğit (Berxwedan) ve son olarak 12 Temmuz’da 5 arkadaşıyla şehit düşen Kawa Yiğit’i (Berxwedan Nisebin) Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit verdi.

Anmada konuşan Kawa’nın abisi Müslüm Yiğit, şehit düşen aile bireylerinin çoğunun eğitimli ve varlıklı kişiler olmasına rağmen bu konfora tenezzül etmeyip yaşamlarını halkının özgürlük savaşına feda ettiklerini söyledi.

Müslüm Yiğit, “Biz kendi şehitlerimizle gururluyuz ve sonuna kadar da onlara bağlı kalacağız” dedi.

Şehit aile komisyonu adına konuşan Fevzi Akbulut ise “Ancak birlik olabilirsek şehitlere layık olabiliriz” diye belirtti.

Siyasetçi Ali Kurtalan ise  Yiğit ailesinin düşman karşısındaki onurlu mücadelesine dikkat çekti. Kurtalan, “Bu mücadeleyi inşa edenler şehitlerdir. Bu hareket onların mücadelesi sonucu yol kat ediyor. Şehitlere karşı görevimiz mücadeleyi büyütmektir. Bugün başımız dik ise bu şehitler sayesindedir” diye konuştu.

Anma etkinliğinde Ağustos şehitlerinden Sosin Mihemed (Sosin Birhet) Zeki Şengali, Seit Hesen anısına sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

DEN HAAG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.