Yılın son saldırısı

Dünya Haberleri —

Ukrayna'ya 158 füze saldırısı

Ukrayna'ya 158 füze saldırısı

  • Kırım'da bir Rus savaş gemisininin ardınan gerçekleşen Rus hava saldırısı Ukrayna’nın Kiev, Odessa, Dnipropetrovsk, Harkiv ve Lviv kentlerini hedef aldı. 158 balistik ve orta menzilli füze kullanıldı.  

Rus Hava ve Uzay Güçleri Komutanlığı tarafından yapılan saldırı Ukrayna kentlerini teyakkuza geçirdi. Saldırı Kırım'ın Feodosya limanında bir Rus savaş gemisini vurmasından sonra geldi. Ukrayna’yı en batısından en doğusuna kadar gerçekleşen hava saldırılarında Ukrayna savunma sistemi birçok füzeyi imha etti. Ukrayna'nın tamamına yönelik saldırılar sırasında Kiev, Odessa, Dnipropetrovsk, Harkiv ve Lviv şehirlerinde hava saldırısı alarmı verildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Kiev, Lviv, Odessa, Dnipro, Harkiv, Zaporijya ve diğer şehirlerimiz. Rusya bugün cephaneliğindeki neredeyse her şeyle vuruyor: Kinjal füzeleri, S-300 füzeleri, seyir füzeleri, insansız hava araçları. Stratejik bombardıman uçakları X-101/X-505 tipi füzeleri fırlattı. Yaklaşık 158 füze fırlatıldı, bunların çoğu düşürüldü." ifadelerini kullandı.
İlk gelen raporlara göre ülke çapında çok sayıda kişi yaralandı ve en az iki kişi hayatını kaybetti.

Balistik ve seyir füzeleri
Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy İhnat, Rusya'nın X-22 gibi durdurulması son derece zor olan hipersonik, seyir ve balistik füzeler kullandığını söyledi.
Harkiv, ülkenin doğusunda Rusya sınırına 40 kilometreden daha az uzaklıktayken Lviv, Ukrayna'nın en batısında, Polonya sınırından sadece 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Telegram'da yedi kişinin hastaneye kaldırıldığını, üç kişinin de bir deponun enkazı altında kaldığını söyledi. Kliçko, hava saldırısı sığınağı görevi gören bir metro istasyonunun da vurulduğunu duyurdu.
Harkiv Belediye Başkanı İgor Terekhov, kentte bir hastane ve konut binalarına zarar veren saldırılarda bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.
Odessa'da belediye başkanı, düşen bir insansız hava aracının enkazının çarpması sonucu bir binanın alev aldığını bildirdi. Bölgesel yetkililer, Lviv'de bir kişinin öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını bildirdi. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.