Yine uzman çavuş yine kadına cinsel saldırı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Dersim’de bir kadını taciz eden biri uzman çavuş 4 kişiye halk tepki gösterdi. Uzman çavuş arabadan inip çevreye ateş açıp, dehşet saçtı.

Bakurê Kurdistan’ın Dersim kentinde bir kadına cinsel tacizde bulunan uzman çavuş, tepkiler üzerine etrafa ateş açtı. Dersim’in Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde dün akşam meydana gelen olayda, yolda yürüyen bir kadına otomobilde bulunan bir uzman çavuş sözlü tacizde bulundu. 

Çevredekilerin tepkisi üzerine araçtan inen uzman çavuş etrafa rastgele ateş açtı. Tepkilerin büyümesi üzerine uzman çavuş ve yanındakiler olay yerinden kaçtı. 

Tacizciler hakkında idari soruşturma

Olay yerinden kaçanlardan birinin ayağından yaralandığı ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olay hakkında konuşan Vali ise, “Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Bu ilk değil

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Dersim kent merkezinde dün akşam saatlerinde bir kadının 2’si kolluk görevlisi olan 4 erkek tarafından tacize uğradığını açıkladı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada; silahlı olan kolluk görevlisinin, tacize müdahale eden vatandaşa silah doğrulttuğu ve ardından havaya ateş ettiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Şehrimizde günün herhangi bir saatinde bir kız kardeşimizin kaldırımda yürürken önce cinsel tacize maruz kalması, sonra kendisine silah doğrultulması ve akabinde silahın patlaması adeta bir barbarlık ve vandallık örneğidir. Kolluk görevlilerinin kadınlara karşı işledikleri cinsel suçlar ve sahip oldukları silahı fırsat buldukları ilk anda vatandaşa yönelmeleri ilk değil. Zira bu pervasızlığın önüne geçecek her hangi bir yaptırım sistemi de etkili olarak işletilmiyor. Biz bunu her türlü keyfiyeti elinde bulunduran kolluk güçlerinin kendilerine bir şey olmayacağından emin hissettiren yargı pratiklerinden, İpek Er’e tecavüzünün ardından ‘bana bir şey olmaz’ diyen uzman çavuş Musa Orhan’dan biliyoruz” denildi.

‘Sistematik taciz var’

“Derneğimize yapılan başvurularda biliyoruz ki kentimizde bilhassa genç kadınlar kolluk görevlileri tarafından sistematik olarak taciz edilmektedir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ellerindeki güçlerle kadınları korkutan, şikayetlerin önüne geçen, kendilerini devlet kalkanıyla koruyan bu kişilerin sözde halkın güvenliğinden sorumlu olması kabul edilemez. Dün yaşanan hadisenin mağduru olan kız kardeşimize her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yaşananlar cezasızlıkla ödüllendirilmesin diye akıbetinin takipçisi olacağız.”

Kente bilinçli bir şekilde devam ettirilen şiddet politikasına karşı kadınların yalnız olmadığına dile getirilen açıklamada, “Kadınların günün her saatinde, kentin her yerinde özgürce ve güvenle yürüyeceği bir kenti kadınların örgütlü mücadelesi inşa edecektir” denilerek, kadınlar, her türlü şiddete karşı bir arada olmaya çağrıldı.

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.