YJK-S 7. Kongresini yaptı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) 7. çatı kongresini “İşgal saldırılarına ve kadın katliamlarına karşı örgütlenelim” şiarıyla İsviçre’nin Zürih kentinde yaptı. 

ZÜRİH

Divan seçimi ile başlayan kongre Zap, Metîna ve Avaşîn’de yürütülen direniş şehitleri ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü üzerine değerlendirmelerinin bir sunumla aktarıldığı kongrede Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına Zozan Derik bir konuşma yaptı.

Siyasal gelişmeleri değerlendiren Derik, “İşgale ve soykırıma karşı her yer Metîna, her yer Zap, Avaşîn ve Dem Dema Azadiyê ye” şiarı ile başlatılan hamlenin ve Bazê Zagrosê direnişine dikkat çekerek, şunları dile getirdi: “Son 40 yıldır Serok Apo’nun izinde yürüyen özgür Kürt kadınları kendi değerlerini ve özgür Kürdistanı savunmak için canla başla mücadele ediyorlar. Bu uğurda her gün kadın arkadaşlarınız toprağa düşüyor. Gidenlere sözümüzdür; biz geride kalanlar onların hayallerini gerçekleştireceğiz. Olduğumuz her alanda onların hayallerinin yolcuları olacağız.”

Barış Annelerinin de söz alarak birer konuşma yaptığı kongrede iki yıllık dönemi kapsayan çalışmalarına ilişkin rapor okunarak değerlendirildi.

YJK-S sözcülerinin belirlendiği seçimle devam eden kongrede, yeni dönemde sürece cevap vermek adına yapılacak çalışmaların planlanmasına geçildi. 
Kongre, sık sık atılan “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.