
Suriye rejim güçlerinin Halep kentinde Kürtlerin yaşadığı Şêx Meqsûd Mahallesi'ne yönelik önceki gün düzenlediği bombardımana YPG güçleri eylemle karşılık verdi. YPG Genel Merkezi'nin eyleme ilişkin yaptığı açıklamaya göre, Şêx Meqsûd Mahallesi yakınlarında bulunan El-Ewarêd bölgesinde rejim güçlerine yönelik eylem düzenlendi. Rejim güçlerinin askeri karargah olarak kullandığı El-Hesen camisinde 4 asker öldürüldü. Baas güçlerinin Tarım Bakanlığı yakınında bulunan askeri binası da yakıldı.
YPG açıklamasında, sivillere ve güçlerine yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade etti.
Rejim güçlerinin Halep kentindeki hava saldırıları devam ediyor. Halep'in Cezmanî, Qazî Esker, El-Qantircî ve Henano mahalleleri ile Kefer Hemra ve Bayanun bölgelerine rejim güçlerine ait savaş uçakları bombardıman düzenledi. Masakin El-Şebap Mahallesi ise havan topları ile bombalandı. Bombardımanda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği belirtilirken, sayı öğrenilemedi.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Şam’ın Guta Şerki ve Heresta bölgelerini bombaladığını bildirdi. Açıklamada hangi gruba bağlı olduğu henüz bilinmeyen çetelerin de Şam’ın Bet Sehim banliyösünde sivillere yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamaya göre, her iki saldırıda toplam 11 sivil yaşamını yitirdi.
ANHA/HALEP
DBK'de tartışma bitmedi
Kürt Yüksek Konseyi bileşenleri MGRK ve ENKS arasındaki görüşmeler dün de devam etti.
Rojava'da Kürt halkının iradesini temsil eden Kürt Yüksek Konseyi (Desteya Bilind a Kurd-DBK) bileşenleri MGRK (Batı Kürdistan Halk Meclisi) ve ENKS (Suriye Kürtleri Halk Meclisi) arasında yaşanan sorunların giderilmesi, ittifak ve diyalogun geliştirilerek, DBK'nin etkinleştirilmesi amacıyla Güney Kürdistan'da basına kapalı olarak yapılan görüşmeler dün de sürdü. Rojava'daki Geçiçi Yönetim, Cenevre-2 Konferası'na katılım, Hewlêr Anlaşması'na yönelik tutum ve Sêmalka Sınır Kapısı temel konularının ele alındığı görüşmelerde, bazı konularda görüş birliğine varıldığı belirtildi. Önceki gün yapılan görüşmelerde Cenevre'ye katılım, Kürt Yüksek Konseyi'nin etkinleştirilmesi ve Sêmalka Sınır Kapısı'nın açılması konusunda anlaşma sağlandığı öğrenildi.
Hiso: Umutluyuz
Toplantılara katılan PYD Dış İlişkiler Sorumlusu Xerîb Hiso, ANHA'ya yaptığı açıklamada, dün yapılan görüşmelerde ağırlıklı olarak Rojava'daki Geçici Yönetim ile Demokratik Özerklik konusunun tartışıldığını belirtti.
Hiso, Sêmalka Sınır Kapısı'nın insani yardımlar ve geçişlere açılması konusunun tartışıldığını ifade edereki özel bir komitenin sınır kapısında gözlemci olarak bulunması yönünde karar alındığını söyledi. Görüşmelere yönelik detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydeden Hiso, görüşmelerin olumlu sonuçlanması konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.
HEWLÊR