Buna göre onlarca çete mensubu çatışmalarda öldürülürken, 6 sivil ile 9 YPG savaşçısı hayatını kaybetti.  

YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê'de 15 gün boyunca yaşanan şiddetli çatışmaların bilançosunu açıkladı. Basın Merkezi, YPG güçlerinin Gir Zîro'da bir askeri taburu kuşatmaya aldığı sırada, silahlı grupların bu durumdan faydalanarak Serekaniyê'ye saldırdığına dikkat çekti. YPG savaşçıları 11 gün süren kuşatma ve çatışmanın ardından 21 Ocak'ta Girkê Legê'ye bağlı Gir Zîro bölgesindeki Suriye ordusuna ait bir taburu ele geçirerek, rejim güçlerini bölgeden tamamen çıkarmıştı.
YPG güçlerinin çatışmalar sırasında çok sayıda araç, cephane ve iki ambulans ele geçirdiğini bildiren YPG Basın Merkezi şu bilgileri verdi: "YPG güçleri 1 Türk, 1 de Fransız ambulansı ile birlikte, Türkiye'deki Kırıkkale'de üretilen G3, MG3 ve M16 marka silahlar, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve diğer mühimmatlar, çok sayıda kaleşnikov marka silah ve mermileri, doçka mermileri, otomatik silahlar ve mermileri, suikast silahı Dragunov (Kanas) ve mermileri, pompalı tüfek, tabanca, gece ve gündüz dürbünleri, av tüfeği mermileri, el bombaları, askeri kıyafetler, havan topları, iki bilgisayar, bir kamera, ilaç, tv ve yakıt ele geçirdi."

9 YPG'li yaşamını yitirdi

15 günlük yoğun çatışmalarda, 9 YPG savaşçısı ve onlarla birlikte çatışmalara giren 2 sivilin de hayatını kaybettiği bildirildi. Silahlı grupların saldırılarında da 4 sivil katledilirken, hayatını kaybeden YPG savaşçıları arasında üç birlik komutanının olduğu bildirildi. Çatışmalarda 11 YPG savaşçısının da yaralandığı belirtildi.  
YPG Basın Merkezi çok sayıda çete üyesinin de öldürüldüğünü belirtirken, çatışmaların sürmesi nedeniyle çetelerin kayıpları hakkında net bilginin elde edilemediğini kaydetti. 

SERÊKANIYÊ