YPG, Halep’in Bustan Paşa ve Hulik mahallelerindeki yurttaşlara gıda malzemesi dağıttı.
Çetelerin hezimetinde sonra Bustan Paşa ve Hulik mahallelerini YPG, Cebhet El-Ekrad ve Devrimci Güçler kontrol etmeye başladı. YPG, mahallelerdeki yurttaşların savunma görevini üstlendi ve çetelerin el koyduğu gıda malzemelerini yurttaşlara dağıttı. YPG savaşçılarına teşekkürlerini sunan yurttaşlar, Türkiye destekli çetelerin 4 aydır kendilerini kuşatma içinde hapsedip aç bıraktıklarını belirtti.
Halep’in Bustan Paşa ve Hulik mahallelerinde yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor. Bu mahallelerden yaklaşık 10 bin kişi yaşanan çatışmalardan dolayı Şêx Meqsûd Mahallesi’ne geçti.
MSD’den destek çağrısı
Demokratik Suriye Meclisi (MSD) de Halep’te yaşanan son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. MSD açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “YPG savaşçıları tarafından açılan insanlık koridoru ile Şêx Meqsûd’a geçen siviller için Birleşmiş Milletler’e acil destek çağrısında bulunuyoruz.
Türkiye, Kuzey Suriye’de sivilleri katlediyor, Cerablus işgali ve Halep’in kuzeyinde bir askeri karargah oluşturma amacıyla İskenderun Tugayı hayallerini gerçek kılmak istiyor.
Rusya ve Uluslararası Koalisyon’un müdahil olmasını talep ediyoruz. MSD olarak amacımız tüm Suriye halklarının katılımı ile demokratik federalizm sistemini inşa etmek ve Suriye’nin birliğini korumaktır.”